Index Gids
Image default
Groothandel

De vele toepassingen van schroot

Je beseft het misschien niet, maar schroot is overal om ons heen. De kans is groot dat je op dit moment schroot in huis hebt. Dat kan zijn in de vorm van een oud apparaat dat je niet meer gebruikt of een ongebruikt stuk machine dat ruimte inneemt in je garage. Hoe dan ook, schroot is een waardevolle bron die op allerlei manieren hergebruikt kan worden.

Toepassingen van schroot

1. Bouw – Een van de meest voorkomende toepassingen van schroot is in de bouw. Staal en andere metalen worden gebruikt om het geraamte van huizen en kantoorgebouwen te bouwen.

 

2. Productie – Schroot wordt ook veel gebruikt in de productie. Metalen als aluminium en staal worden gebruikt om producten als auto’s, apparaten en meubels te maken.

 

3. Kunst – Geloof het of niet, maar schroot kan ook gebruikt worden om kunstwerken van te maken. Veel kunstenaars gebruiken gevonden voorwerpen om beelden of andere kunstwerken te maken. En wat is er interessanter dan gerecyclede materialen te gebruiken om iets nieuws te maken?

oude metalen inleveren

4. recycling – Een van de beste toepassingen van schroot is natuurlijk recycling. Als schroot wordt gerecycled, kunnen er nieuwe producten van worden gemaakt, wat helpt om grondstoffen te behouden en vervuiling te verminderen.

 

5. Energieproductie – Sommige soorten schroot kunnen zelfs worden gebruikt om energie te produceren. Katalysatoren bevatten bijvoorbeeld edele metalen die kunnen worden gewonnen en gebruikt in brandstofcellen om elektriciteit op te wekken.

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende zaken rondom het recyclen van oud ijzer. Als je veel oud ijzer bezit, gooi het dan niet zomaar weg maar lever je oude metalen in. Elcinco is een oud ijzer handel waar je tegen een goede prijs je oude metalen kunt inleveren. Hier worden van jouw oude metalen nieuwe producten gemaakt. Op deze manier draag jij ook je steentje bij aan recycling van oud ijzer.