Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Heb je raamfolie tegen inkijk?

Er bestaan een hele hoop raamfolie soorten. Dan kan het moeilijk zijn om te kiezen. Ben je specifiek op zoek naar anti inkijk folie? Dan hebben we goed nieuws want dat is ook te verkrijgen. Er zijn een hele hoop verschillende soorten hiervoor. Voor je begint met het aankopen is het wel handig om te weten wat de opties zijn. Als je echt voor anti inkijk gaat dan is gezandstraald en melkglas de meest doorgaande. Dit zijn matte folies welke de inkijk beperken tot silhouetten. Tuurlijk heb je nog veel meer anti inkijk folies.

 

Hoe breng je raamfolie aan?

Het is goed om te weten hoe het plakken van raamfolie gaat voor je eraan begint. Het plakken van folie is op zich niet moeilijk maar het is een precieze klus. Als je geen ervaring hebt is het handig het niet in je eentje te doen. Een foutje is namelijk snel gemaakt en kan soms niet hersteld worden. De volgende stappen zijn nodig om een prachtig eindresultaat te krijgen:

 

  • Allereerst begin je met het opmeten van het oppervlak wat je gaat beplakken. Hierna snijd je af wat je nodig hebt. Houd altijd een iets grotere afmeting aan. Hiermee voorkom je dat je verkeerd uitkomt.
  • Voor je begint met plakken is het goed het oppervlak goed te reinigen. Als je dit doet zal het folie goed hechten aan de ondergrond. Zo voorkom je ook dat er vuildeeltjes tussen het raam en het folie gaan zitten. Het schoonmaken kan gemakkelijk met warm water en een druppel afwasmiddel.
  • Om het plakken gemakkelijker te maken is het aan te raden nat te plakken. Hierdoor plakt het folie niet gelijk aan het raam en kun je het nog corrigeren. Schroom niet met het gebruik van water. Aan het einde kun je dit er gemakkelijk onderuit halen.
  • Voor je het folie op het raam kunt aanbrengen moet de beschermlaag nog verwijderd worden. Doe dit niet in zijn geheel maar eerst een klein stukje.
  • Begin met plakken in een hoek. Dit maakt het makkelijk te bepalen of het goed gaat. Zorg ervoor dat het folie strak op het raam geplakt wordt. Hierdoor hoef je vrijwel niet te corrigeren.
  • Als het helemaal naar wens zit kun je beginnen met het water te verwijderen. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met een rakel en een theedoek. Begin in het midden en veeg steeds meer naar de zijkanten. Vergeet niet genoeg handdoeken op de grond te leggen. Hoe meer water je gebruikt hebt hoe meer water er onder het folie vandaan komt.
  • Ben je klaar met aanbrengen en water verwijderen? Dan kun je nu de overtollige centimeters wegsnijden. Dit kan gemakkelijk met een scherp Stanleymes. Als je dit hebt voltooid ben je klaar en kun je genieten van het resultaat.

 

Kies je voor statisch of zelfklevend?

Ook een belangrijke vraag voordat je begint met het aankopen van raamfolie. Kies je voor statisch of zelfklevend? Het verschil is eigenlijk vrij simpel. Statische folie plakt door middel van statische elektriciteit. Deze raamfolie is daarom zeer aan te raden als je nog niet vaak folie hebt geplakt. Zelfklevende folie plakt door middel van een lijmlaag. Dit kan wat lastiger zijn als je nog niet zo vaak geplakt hebt. Hiervoor is daarom de stap om nat te plakken erg aan te raden!

https://www.plakfoliewebshop.nl/