Index Gids
Image default
Energie

Inzicht in je energieverbruik met een slimme energiemeter

Zoals je weet wordt energie steeds duurder. Het is een grote kostenpost voor veel gezinnen die energiemaatschappij veranderen naar goedkopere energiemaatschappij of zelfs helemaal overstappen op groene energie als wind- en zonneenergie. Met een slimme energiemeter kan je aan de hand van data inzicht krijgen in wat je verbruikt en waar dat aan kan liggen. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 50% op je energierekening.

Wat zijn de voordelen van een energiemeter?

Een energiemeter heeft veel voordelen voor het verbruik van je energie. Hieronder zie je de voordelen van een energiemeter.

  • Inzicht in je energieverbruik: Je kan aan de hand van data precies zien waar je het meeste energie verbruikt. Dit is vaak in huis, maar soms ook op kantoor. Zo kan je gerichte acties ondernemen om energie te besparen.
  • Je energiemeter laat zien hoeveel je verbruikt per uur, dag en week. Zo kun je heel gericht energie besparen door bijvoorbeeld de verwarming een paar graden lager te draaien of door minder vaak de wasmachine te gebruiken.
  • Je energiemeter helpt je om het energieverbruik in huis te verlagen: Door verbruiksdata van apparaten en verlichting bij te houden, kan je gerichte maatregelen nemen om energie te besparen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor apparaten met een lager energielabel of LED-verlichting installeren in plaats van gloeilampen.
  • Je energiemeter helpt je om milieuonvriendelijke energieleveranciers te mijden: Elke energiemaatschappij heeft een ander rendement, dus kies je voor de maatschappij met het hoogste percentage. Zelfs al is die wat duurder in vergelijking met andere energiemaatschappijen, je bespaart toch op de lange termijn doordat je minder energie verbruikt.

Ben je op zoek naar een slimme energiemeter van een goed merk? Dan ben je bij Energyflip aan het juiste adres! Ze bieden een energiemeter aan die je ook vanaf je telefoon kunt bedienen en zo op elke plek je energie meten.