Index Gids
Image default
Dienstverlening

Een schakelaar aansluiten met een elektricien in de buurt

Een elektricien is een specialist in elektrotechniek. Hij staat ook bekend als een elektricien, technicus, energietechnicus of krachtpatser. Een elektricien is een ervaren technicus die elektrische apparatuur in gebouwen, voertuigen en andere constructies installeert, schakelaar aansluiten en repareert en onderhoudt. Zijn werk is van vitaal belang voor het goed functioneren van het dagelijks leven. Een elektrisch bedradingssysteem bestaat uit een elektrische stroom, een elektromagnetische kracht die informatie doorgeeft en warmte genereert. Een typisch huishoudelijk apparaat gebruikt een circuit dat bestaat uit verschillende elektrische componenten zoals transformatoren en schakelaars. Het is dus handig met een elektricien in de buurt.

Hoe elektriciteit werkt

Elektriciteit gaat via kabels en leidingen in het gebouw naar elke kamer. Al deze elektriciteit reist met hoge snelheden door een circuit; dit maakt het veilig in gebruik en gevaarlijk om aan te raken. Een elektricien moet sterke handen en de juiste veiligheidsuitrusting hebben wanneer hij met elektriciteit werkt. Een elektricien is een goed opgeleide technicus met de nodige vaardigheden om elk type elektrisch systeem te repareren. Enkele van zijn belangrijkste taken zijn het demonteren van het beschadigde apparaat, het controleren van de circuit aansluitingen en het vervangen van uitgebrande onderdelen. Hij houdt ook toezicht op de installatie van apparatuur zoals circuits, transformatoren en schakelaars. Een elektricien kan werken aan huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, wasmachines en vaatwassers, maar ook aan verlichtingsarmaturen en beveiligingssystemen in bedrijven of overheidsgebouwen. 

Wat een elektricien nog meer kan

Hij kan zelfs werken aan computersystemen, medische apparatuur en militaire uitrusting. Een erkende elektricien kan zowat elk type huishoudelijk elektronisch of mechanisch apparaat repareren met behulp van een door volt/ampère transformator aangedreven voedingseenheid (PDPO). Dit apparaat wordt gebruikt voor het aandrijven van gereedschappen die worden gebruikt bij reparatiewerkzaamheden aan apparaten, zoals schroevendraaiers, sleutels en doppen sets. Hij kan zelfs televisies, computers, ventilatoren en andere veel voorkomende apparaten repareren die worden gevoed door batterijen of wisselstroom bronnen. Een elektricien leert verschillende apparaten voor specifieke taken in te stellen, zodat hij verschillende soorten apparaten effectief kan repareren. Wacht dus niet langer en schakel nu een elektricien in!