Spring naar inhoud

Top 10 Manieren om uw huis tegen diefstal te beschermen

We leven in een relatief veilig land, maar dat betekent niet dat we onze bewakers in de steek moeten laten. Maar wat kun je doen om de kans op inbraak te verkleinen? Hier zijn 10 tips om je huis veilig te houden van de Arnhemse Slotenservice:

1. Sluit het op of riskeer het te verliezen

Dit lijkt misschien duidelijk, maar het is een feit dat veel mensen niet alle deuren en ramen op slot doen voordat ze hun huis verlaten. Zelfs als je gewoon in de achtertuin bent, doe je de voordeur op slot, want het is bekend dat dieven naar binnen glippen en snel dingen meenemen. Sommige schattingen suggereren dat inbrekers toegang hebben tot het huis via een open deur of raam 30 procent van de tijd en hebben slechts 10 minuten nodig om de klus te klaren.

2. Alarm systemen

Als u het huis verlaat, zorg er dan altijd voor dat u uw huisalarm instelt als u er een hebt, en als u geen huisbeveiligingssysteem hebt, kan dit het overwegen waard zijn. Een huisalarmsysteem biedt niet alleen extra gemoedsrust omdat u weet dat uw huis veilig is, maar kan u ook helpen om te besparen op uw huisverzekeringspremies. Afhankelijk van het type systeem dat u krijgt (of hebt), kunt u waarschijnlijk in aanmerking komen voor een korting van 5 procent, zo niet meer.

3. Ga voor de 'lived-in' look

Voordat u op vakantie gaat, zorgt u ervoor dat iemand uw gazon maait, uw post ophaalt en in uw oprit parkeert. Zo lijkt het alsof u nog steeds thuis bent en helpt u inbrekers af te schrikken. Het is ook een slim idee om timers op binnenverlichting te gebruiken en bewegingssensoren op buitenverlichting te installeren.

4. Niet adverteren

Zend geen details over aankomende reizen uit op sociale netwerken. Van dieven is bekend dat ze kijken naar online berichten om te bepalen wanneer huiseigenaren het huis uit zijn, vooral rond Kerstmis, pasen en tijdens de zomermaanden wanneer mensen meer kans hebben om op vakantie te gaan.

5. Doe de verpakking weg

Laat geen grote doosverpakkingen achter in uw oprit of carport, vooral niet voor dure items zoals TV's, computers, enz. Dit stuurt een boodschap naar potentiële inbrekers dat u goederen heeft die het waard zijn om te stelen.

6. Sluit uw gereedschap af

Ladders, draadsnijders en hamers kunnen allemaal worden gebruikt om illegale toegang tot uw huis te krijgen. Hoewel het gebruikelijk is voor huiseigenaren om veel van deze items op te slaan in hun niet afgesloten garage of schuur, is het gevaarlijk. Geef een dief niet het gereedschap om in te breken in uw huis.

7. Kijk uit voor elkaar

Overweeg om je aan te sluiten bij een buurtwachtgroep bij jou in de buurt, of deze op te zetten. Dit is een extra stimulans voor uw buren om verdachte activiteiten rond uw woning te melden.

8. Koop een (nep)hond

Als je een hond hebt, maak het dan bekend. Zelfs als je geen poep hebt, overweeg dan om een 'pas op voor de hond' bordje op te hangen. Er wordt gezegd dat inbrekers huizen met honden vermijden.

9. Doe wat aan tuinieren

Houd hagen, bomen en struiken goed getrimd, vooral als ze in de buurt van deuren en ramen zijn. Deze planten zorgen voor bedekking, waardoor inbrekers gemakkelijker toegang krijgen tot uw huis zonder dat een buurman het ziet. Knip ook grote boomtakken in de buurt van uw tweede verdieping om dieven met een stijgingspercentage te ontmoedigen.

10. Toon duidelijk uw huisnummer

Zorg ervoor dat uw huisnummer overdag en 's nachts duidelijk wordt weergegeven, want dit garandeert dat hulpverleners u snel kunnen vinden als er wordt ingebroken in uw huis.

 

 

 

Voor meer info : https://www.arnhemse-slotenmaker.nl/huissen/