Index Gids
Image default
Auto’s en Motoren

Met een nieuwe crossover op vakantie

Sport Utility Vehicles (SUV’s) en Crossovers worden steeds populairder onder auto-eigenaren en leaserijders. De verkoopaantallen nemen jaar na jaar toe. We zetten een aantal populaire crossovers op een rij.

Kia Stonic

De Kia Stonic is een SUV uit het B segmen, geproduceerd door Kia. Hij is kleiner dan de Kia Sportage. Dit model deelt motoren en technologieën met de Hyundai Kona, hoewel het auto’s zijn die op verschillende platforms zijn gebaseerd. Het wordt vervaardigd in de Sohari-fabriek, Gwangmyeong, in Zuid-Korea.

Het segment van de kleine cross-overs blijft groeien. Kia’s vermogen om zijn SUV’s tot de best-sellers te positioneren is bewonderenswaardig. Het gebeurt volgens het recept van een kwaliteitsproduct tegen een concurrerende prijs. Hierdoor is de Stonic een van de bestverkochte modellen in zijn categorie. Concurrenten zijn de Nissan Juke, de Peugeot 2008 en de Renault Captur. De Kia Stonic is een zeer belangrijk model voor Kia.

Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is een SUV uit het segment B. Hij wordt geproduceerd door de Franse fabrikant Peugeot sinds 2013. Momenteel wordt de tweede generatie op de markt gebracht, die si gepresenteerd in 2019. De Peugeot 2008 wordt gekenmerkt door de SUV-versie van de Peugeot 208, met een modern design en state-of-the-art technologie. Het wordt vervaardigd in Spanje, met name in de PSA-fabriek in Vigo.

Onder de SUV’s uit het B-segment die de Peugeot 2008 willen evenaren, vinden we andere de Opel Crossland, de Renault Captur, de SEAT Arona of de Volkswagen T-Cross.

Ford Puma

De Ford Puma is een compacte crossover die sinds 2019 door Ford wordt geproduceerd. Het is een totaal nieuwe crossover en ongekend voor Ford. De naam Puma is eerder gebruikt voor een Ford sportwagen in de jaren negentig. Momenteel wordt de eerste generatie van de Puma als crossover verkocht.

De Ford Puma is gericht op gezinnen. Hij is ontworpen voor wie op zoek is naar een cross-over die is ontworpen voor de stad en de snelweg. Hij heeft een grote kofferbak in verhouding tot zijn grootte. Het wordt vervaardigd in de Craiova-fabriek in Roemenië.

Renault Captur

De Renault Captur is een populaire crossover uit het B segment. Hij wordt geproduceerd door Renault sinds 2013. Momenteel wordt de tweede generatie van de Renault Captur verkocht. De nieuwste uitvoering kwam in de zomer van 2019 op de markt.

De Renault Captur is ontworpen voor diegenen die op zoek zijn naar een stadsauto met een SUV-esthetiek. De Captur is een echte familieauto. Het wordt vervaardigd in Spanje, met name in de fabriek van Renault in Valladolid. De prijs van de Renault Captur begint vanaf iets meer dan 14.000 euro.

Onder de cross-overs die de Renault Captur willen evenaren, vinden we andere SUV’s in zijn klasse, waaronder de Hyundai Kona, Nissan Juke, Opel Crossland, Peugeot 2008, SEAT Arona of Volkswagen T-Cross.