Index Gids
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe een achteruitrijcamera installeren?

Wanneer je een achteruitrijcamera wil voor in de auto, kun je dit bij een garage laten doen. Echter is een achteruitrijcamera installeren erg makkelijk om zelf te doen. Je kunt online diverse modellen vinden. Binnen elk budget is er wel een systeem mogelijk. De opties variëren van bedrade systemen met één camera tot digitale draadloze systemen met vier camera’s en Full HD beeldkwaliteit. Genoeg keuze dus!

 

Analoge systemen

De eenvoudigste systemen om zelf te installeren zijn de analoge systemen. Het nadeel van een analoog systeem is echter dat je risico loopt op storingen. Deze storingen kunnen ontstaan door signalen van andere camera’s, of bijvoorbeeld door de weersomstandigheden. Het kan dus gebeuren dat het beeld hapert of dat je een beeld van een andere camera te zien krijgt voor korte duur.

 

Zelf installeren

Wil je dit graag voorkomen? Dan is een digitaal draadloos systeem wellicht meer wat voor jou. Een draadloos systeem is tot wel 99,9% storingsvrij! Andere voordelen van draadloze systemen zijn dat het bereik een stuk groter is dan bij een analoge variant. Daarnaast is de beeldkwaliteit HD, hoe ver de camera en monitor ook van elkaar verwijderd zijn. Een draadloze achteruitrijcamera installeren is wat lastiger dan een bedrade. Je moet namelijk kabels trekken voor de aansluiting van de camera. Bij een bedraad systeem hoef je maar één kabel te trekken, omdat de camera’s gevoed worden door de monitor.