Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Wat kosten rolluiken?

Wanneer je rolluiken gaat kopen dan zul je wel benieuwd zijn naar de prijs van een rolluik. De kosten van rolluiken worden bepaald door verschillende punten. Allereerst speelt het materiaal dat voor een rolluik wordt gebruikt een grote rol. Daarnaast het merk, gevolgd door de opties die erbij worden gekozen.

Het zijn allemaal punten die de uiteindelijke prijs bepalen daarom is het ook bij rolluiken belangrijk dat je een winkel uitzoekt die werkt met scherpe prijzen en rolluiken van hoge kwaliteit!

Rolluiken kopen tegen lage kosten

Zoals altijd, claimt elk bedrijf de goedkoopste te zijn. Natuurlijk werkt dit bij rolluiken ook zo. Daarom is het verstandig om vooraf de prijzen van rolluiken te ontdekken. Bij de meeste winkels moet je hiervoor een prijs opvragen, maar bij sommige webwinkels kun je ook rolluiken kosten berekenen. Met dat laatste weet je natuurlijk wel direct wat je moet betalen en daarom heeft dit dan ook de voorkeur van veel consumenten.

Door de prijzen bij verschillende aanbieders te vergelijken, kom je achter de daadwerkelijke goedkoopste prijs. Houd hier alleen wel rekening met merk, materiaal en bijgevoegde opties.

Hoe worden rolluik kosten bepaald

Bij rolluiken komen de kosten voort ui verschillende punten. De belangrijkste is maatvoering. De prijs van een rolluik loopt op naar mate de maat wordt aangepast. Dit komt omdat je dan met maatwerk te maken krijgt, wat gebruikelijk is bij rolluiken.

Ook speelt materiaal een grote rol. Je hebt rolluiken die gemaakt zijn met kunststof, en rolluiken die gemaakt zijn met aluminium. Kunststoffen rolluiken zijn uiteraard goedkoper dan aluminium rolluiken, maar gaan ook minder lang mee en zijn minder sterk waardoor ze bijvoorbeeld minder makkelijke en inbraak tegenhouden. Ook opties zoals elektromotoren en afstandsbedieningen drijven de prijzen op.

Rolluik kosten verlagen

Wil je wel rolluiken, maar er niet de hoofdprijs voor betalen? Je kunt de rolluik kosten behoorlijk omlaag halen, daarvoor hoef je maar een paar kleine dingen te doen. Ten eerste kun je een goedkoper merk pakken, bijvoorbeeld een huismerk. Daarnaast kun je kiezen voor normale handbediening. Een rolluik wordt meestal standaard geleverd met handbediening en dit kost dus niets extra, kies je voor een motor en een afstandsbediening, dan ben je al gauw €300 duurder uit!