Index Gids
Image default
Woningen

Praktische tips voor buikslapers

Lig je graag op je buik wanneer je in bed ligt? Als buikslaper wil je natuurlijk weten hoe je het beste kunt slapen en tegelijkertijd je lichaam ondersteunt. Hoewel het niet de meest aanbevolen slaappositie is vanwege mogelijke druk op je nek en rug, begrijpen we dat het soms gewoon het meest comfortabel voelt. Daarom hebben we hier 4 handige tips voor jou als buikslaper om te zorgen voor een goede nachtrust en om eventuele nek- en rugpijn te verminderen. Lees verder!

Kies het juiste kussen voor jouw slaapstijl

De juiste kussens van Sleepworld kunnen een wereld van verschil maken voor buikslapers. Als je op je buik slaapt, wil je een kussen dat niet te hoog is. Een laag of dun kussen zorgt ervoor dat je hoofd en nek in een natuurlijke positie liggen, wat spanning en pijn helpt voorkomen. Kies voor een kussen dat zacht is, maar toch voldoende ondersteuning biedt. Een kussen van traagschuim of dons kan een goede optie zijn. Vermijd kussens met veel vulling, omdat deze je nek in een onnatuurlijke hoek kunnen duwen.

Kies het juiste matras voor optimale ondersteuning

Naast het juiste kussen is ook het matras van groot belang voor buikslapers. Een matras dat te zacht is, kan ervoor zorgen dat je lichaam wegzakt, waardoor je rug in een onnatuurlijke positie komt. Kies in plaats daarvan voor een matras met een medium stevigheid. Hierdoor blijft je lichaam in een meer neutrale positie, wat de druk op je rug en nek vermindert. Een matras met pocketvering of traagschuim kan een goede keuze zijn voor buikslapers, omdat deze materialen extra ondersteuning bieden.

Verbeter je slaaphouding

Hoewel het niet makkelijk kan zijn om je slaaphouding te veranderen, zijn er enkele kleine aanpassingen die je kunt maken om je lichaam beter te ondersteunen als buikslaper. Probeer je hoofd en nek in lijn te houden met de rest van je ruggengraat. Plaats bijvoorbeeld een zacht kussen onder je bekken om je onderrug te ondersteunen. Op deze manier kun je de druk op je rug verminderen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een been iets op te tillen en te buigen, wat je ruggengraat in een meer neutrale positie houdt.

Luister naar je lichaam en experimenteer

Elk lichaam is anders, dus je moet naar je eigen lichaam luisteren en experimenteren met verschillende slaapposities en hulpmiddelen. Probeer bijvoorbeeld een klein kussen onder je buik te leggen om extra ondersteuning te bieden. Als je merkt dat je nog steeds last hebt van nek- of rugpijn, probeer dan verschillende kussens of matrassen uit om te zien welke het beste bij jouw slaapstijl past. Een persoonlijk slaaponderzoek kan ook nuttig zijn om inzicht te krijgen in je slaaphouding en eventuele aanpassingen die je kunt maken voor een betere nachtrust.