Spring naar inhoud

Extra sfeer toevoegen met deze shutters

Vroeger werden shutters gebruikt om ramen hermetisch af te sluiten van zowel daglicht als van de buitenwereld. Zo kon niemand ongewenst naar binnen kijken. Vandaag de dag zijn deze functionaliteiten niet veranderd, maar de manier waarop mensen shutters zien is wel anders. Tegenwoordig worden shutters vooral gezien als decoratie item en vallen de functionaliteit vaak in het niet. Wel zorgen shutters er gewoon nog voor dat niemand naar binnen kan kijken en dat ongewenst licht buiten blijft. We vinden het echter niet gek dat shutters veel worden ingezet als decoratie item. Ze zien er super tof uit en zijn sfeervolle blikvangers. Daarnaast zijn er ook shutters in verschillende kleuren en materialen waardoor er altijd wel een passende shutter te vinden is voor iedere ruimte.

Wat zijn shutters precies?

Als je nog niet weet wat shutters precies zijn is dat geen probleem. Hier volgt een korte uitleg: Shutters zijn in principe houten luiken waar lamellen tussen zitten. Deze zijn met de hand verstelbaar waardoor je de lamellen zo open of dicht kunt zetten als dat je zelf wenst. Hierdoor bepaal jij hoeveel licht er van buiten naar binnen komt. Het zijn dus niet alleen unieke decoratie items, ook zijn ze nog eens hartstikke functioneel en makkelijk in gebruik.

De diverse voordelen van shutters

Het aanschaffen van shutters voor een ruimte brengt diverse voordelen met zich mee. Het zijn niet alleen decoratie items die veel sfeer met zich mee brengen, er zitten ook meer voordelen aan. Zo zijn shutters kindvriendelijk. Er zitten geen touwtjes aan waar kinderen hard aan kunnen trekken en er zitten ook geen losse onderdelen die los kunnen schieten aan waar kleintjes in kunnen stikken. Wil jij het kind leren hoe je de shutters bedient? Dan is dat ook geen probleem. Shutters zijn hartstikke eenvoudig te bedienen en hierdoor kunnen zelfs kinderen leren hoe ze deze kunnen verstellen indien gewenst. Een ander voordeel van shutters is dat ze ontzettend isoleren zijn. In de zomer houden shutters de warmte buiten en in de winter houden de shutters de warmte juist binnen. Dit is ook te merken op de energierekening, het is dus een kleine investering die zichzelf zeker terug verdiend. Tot slot zijn shutters ook nog eens ontzettend eenvoudig om schoon te maken. Ga er met een natte doek overheen en de shutters zijn weer blinkend schoon.

De beste shutters haal je hier

Ben jij ook op zoek naar shutters van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs? Van Eyck Shutters is dan de plek waar je moet zijn.

https://www.vaneyckshutters.com/