Index Gids
Image default
Woning en Tuin

Hoge coniferen verwijderen is lastig, maar zeker mogelijk!

Een rij hoge coniferen verwijderen is behoorlijk lastig, maar zoals de titel van deze pagina al vermeld is het zeker mogelijk. Het verwijderen van een rij normale coniferen kunt u mogelijk nog zelf uitvoeren, maar wanneer de coniferen echt hoog zijn dan kunnen wij het aanbevelen om hiervoor een specialistisch bedrijf in te huren. U kunt daarbij denken aan bedrijven of eenmanszaken zoals hoveniers, tuinmannen en boomverzorgers. Het verwijderen van een rij hoge coniferen is voor hun dagelijkse koek. Een klus waar zij in de meeste gevallen al tientallen jaren ervaring mee hebben.

Het aanvragen van een vergunning voor het verwijderen van hoge coniferen

Veel opdrachtgevers denken dat zij voor het verwijderen van (een rij) hoge coniferen een vergunning nodig hebben. Dat is, in tegenstelling tot bomen, vrijwel nooit het geval. Of voor het verwijderen van hoge coniferen een vergunning nodig is kunt u bepalen door de omtrek van de stam te meten. Indien die omtrek minder is dan het wettelijk minimum dan heeft u geen vergunning nodig. In de praktijk zitten de coniferen door hun betrekkelijk smalle stam vrijwel altijd onder dit minimum en kunt u de hoge coniferen zonder vergunning verwijderen. Met dit nieuws zult u ongetwijfeld blij zijn!

Hoe u met een bedrijf in contact kunt komen die voor u de hoge coniferen kan verwijderen

De meest voor de hand liggende manier om met een bedrijf in contact te komen die voor u de hoge coniferen kan verwijderen is door middel van het internet. Zo hebben de meeste hoveniersbedrijven, tuinmannen en boomverzorgers een website en kunt u zich inlezen. Op die manier kunt u bepalen of het bedrijf in kwestie geschikt is om de hoge coniferen te verwijderen.

Wat overigens een beter idee is is het gebruik maken van vergelijkingsdiensten. Tegenwoordig zijn er op het gebied van tuinklussen meerdere vergelijkingswebsites waarop u gratis en vrijblijvend een aanvraag in kunt dienen. De aangesloten tuinbedrijven (hoveniersbedrijven, tuinmannen en boomverzorgers) kunnen op uw aanvraag reageren en u voorzien van een vrijblijvend aanbod. U kunt op die manier op een zeer eenvoudige en transparante manier de prijzen vergelijken. In de praktijk blijkt ook dat u, door gebruik te maken van dergelijke diensten, flink kunt besparen op de kosten! 

Hoe de hoge coniferen worden afgevoerd na het verwijderen

In de meeste gevallen worden de hoge coniferen na het verwijderen op een trailer geladen en worden deze door het ingehuurde bedrijf afgevoerd. U kunt er ook voor kiezen om het hout van de stam te gebruiken als openhaardhout. De geur van brandend coniferenhout is namelijk heerlijk. Let er wel op dat indien u de coniferenstam als openhaardhout wilt gebruiken de totale kosten voor de klus kunnen oplopen. De coniferen moeten dan namelijk van hun blad worden onttrokken hetgeen bewerkelijker is dan het laten afvoeren van de coniferen.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl