Index Gids
Image default
Woning en Tuin

Dit moet je weten als je laminaat gaat leggen

Zelf laminaat leggen lijkt moeilijk, maar dit is het niet. Met onze tips kun je een eindje vooruit komen. Zorg er ten eerste voor dat het laminaat ongeveer 48 uur in de gesloten verpakking blijft in een droge ruimte waarbij de temperatuur ongeveer 20 graden is. Controleer ook de ondervloer goed op losliggende delen; deze moeten eerst vastgezet worden.

Vlak ook alle oneffenheden af en verwijder alle schroeven en spijkers. Werk ook alle bollingen en krommingen van het hout weg; als de vloer teveel deukt of bolt zal er namelijk een tussenvloer van spaanplaat nodig zijn. Controleer dus goed of alle planken en platen goed vastzitten en schroef ze anders zo nodig vast. De ondervloer moet schoon en droog zijn; let er dus op dat vuildeeltjes verwijderd worden.

Klik laminaat

Zorg er daarna voor dat je de pakken laminaat vlak op elkaar stapelt wanneer je ze neerlegt, wanneer je ze namelijk schuin tegen de muur aanzet kunnen er namelijk beschadigingen ontstaan en hierdoor kan het laminaat kromtrekken.

Tegenwoordig kun je vooral gebruik maken van klik- laminaat; dit is aan zowel de korte als de lange zijde voorzien van een klik-systeem. Je kan het bestellen bij gelijk welke online laminaat shop. Op deze manier kun je snel en makkelijk je laminaat leggen en hierdoor krijg je een mooi strak vloeroppervlak zonder oneffenheden of kieren.

Zorg er ook voor dat je de onderzijde van deurlijsten goed afzaagt; zo kan het laminaat met folie en ondervloertegels er goed tussen passen. Let er ook op dat je de deurdorpels verwijderd. Leg je laminaatstroken parallel in de lengterichting van de kamer aan het grootste raam. Zorg ook voor vochtwerende beschermingsfolie op de ondervloertegels.

Voor meer info :