Index Gids
Image default
Dieren

Zo hou je je kat tevreden tijdens de lock down

Nu met de coronacrisis en helemaal met ook nog eens de nieuwe avondklok is het wennen voor ons allemaal. We werken veel meer thuis en moeten rekening houden met de tijden waarop we boodschappen doen en mensen mogen ontvangen. Het is echter niet alleen voor ons anders, maar ook voor onze huisdieren.

 

Samen kom je hier doorheen

Honden en katten bijvoorbeeld hebben nu ineens de hele dag iemand om zich heen waar ze voorheen vaak alleen waren gedurende de dag. Jij was immers aan het werk. We moeten allemaal wennen aan dit nieuwe ritme en dat geldt helemaal voor de huisdieren. De mensen van Blijhuisdier.nl hebben een aantal goede tips om samen door de quarantaine te komen.

 

  1. Ga iets vaker samen lopen

Jij kunt hierdoor af en toe even achter de computer weg en ook je hond heeft zo wat meer tijd om zich lekker te bewegen. De hele dag alleen zijn is een ding. Nu je echter samen met elkaar thuis zit is het verstandig elkaar te vriend te houden door er lekker op uit te gaan.

 

  1. Koop veel lekkers

Verven je huisdier met lekker eten en snacks. Niet alleen maar ongezonde snacks natuurlijk, maar probeer ook eens wat ander voer. Het beste natvoer voor katten verschilt namelijk, maar de meeste zijn het er wel over eens dat ze het in ieder geval heel lekker vinden. Ook als je kat even druk is en je van je werkt houdt kun je ze hiermee afleiden. 

 

  1. Zorg voor voldoende speeltjes

Je moet nu eenmaal werken, daar ontkom je niet aan. Je kunt daarom niet de hele dag je hond of kat vermaken. Net zoals lekker eten kunnen speeltjes uitkomt bieden. Hiermee kunnen je huisdieren zichzelf namelijk goed bezig houden en kun jij ondertussen dat werk afmaken. Wel zo handig als dit allemaal nog even gaat duren.