Index Gids
Image default
Dienstverlening

Heb ik een boekhouder nodig?

Heb ik een boekhouder nodig?
Alle grote bedrijven hebben ook boekhouders op hun loonstrook staan, maar wanneer heb je er eigenlijk een nodig? Dat is bij veel kleine bedrijven erg lastig om te zeggen, doordat ze het veelal zelf af kunnen. Echter is het altijd wel slim om een boekhouder in handen te nemen. In dit artikel zullen wij je meer informatie verschaffen waarom een boekhouder ook voor jou erg nuttig kan zijn.
 
Wat doet een boekhouder precies?
Een boekhouder houdt alle financiële, administratieve processen bij. Zo zal een boekhouder bijvoorbeeld de facturen kunnen bijhouden, of zelfs betalen. Hierdoor wordt voor een onderneming inzichtelijk wat de precieze kosten zijn. Daarnaast houdt een boekhouder ook de verdiensten van de onderneming bij. Hoeveel geld komt er daadwerkelijk binnen. Hieruit kan een boekhouder vervolgens jaarverslagen en balansen opmaken. Deze geven uiteindelijk erg duidelijk weer hoe de organisatie er financieel voor staat.
 
Wat kost een boekhouder?
De kosten voor een boekhouder lopen erg uiteen. Zo kan een boekhouder ingeschakeld worden voor kleine ondernemingen en een aantal uren per week, maar kan hij ook vast in dienst komen werken voor een grote onderneming. Daaropvolgend hebben grote organisaties er een vaak een hele afdeling voor opgesteld. De kosten kunnen dus erg uiteenlopen. Daarnaast is er ook een verschil tussen een particuliere boekhouder en een boekhouder die in dienst is van het bedrijf. Uiteindelijk kun je een boekhouder in dienst nemen voor ongeveer twintig euro per uur, bij een 36 uur durende werkweek. Als je er voor kiest om een particuliere boekhouder in te huren, kun je al snel 50 euro per uur kwijt zijn. Het voordeel hiervan is wel, dat je ook een klein aantal uren de boekhouder in kunt schakelen.
 
Met boekhoudprogramma kan ik zonder boekhouder
In principe is het natuurlijk waar dat als je een goed boekhoudprogramma aanschaft je helemaal geen boekhouder nodig hebt. Echter is dit niet altijd aan te raden. Boekhouders krijgen tegenwoordig steeds meer de controlerende rol. Zo kun je als onderneming wel een goed boekhoudprogramma hebben, maar dit zorgt er niet voor dat er ook geen fouten gemaakt worden. Bij het inschakelen van een boekhouder zal deze het boekhoudprogramma controleren op fouten en waar nodig aanvullen. Hierdoor zullen er geen fouten gemaakt worden en weet je zeker dat de onderneming er financieel bij staat zoals er het jaarverslag komt. Een boekhouder kan dus ook voor jouw onderneming erg nuttig zijn!

Schakel nu de hulp in van boekhouders in de omgeving van Rotterdam of Almere

 

Voor meer info : https://boekhouder-offertes.com/