Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Zijn kunststof jaloezieën giftig?

Kunststof houten jaloezieën worden aangeboden als een interessante keuze voor potentiële klanten die op zoek zijn naar verandering en zich willen wagen aan wat nieuwe raambehandelingen. Ze hebben een naadloze stijl die in elke kamer goed werkt. Ze hebben een kalmerende aanwezigheid en een stijlvolle textuur. Je kunt nooit echt fout gaan bij het gebruik van kunststof houten jaloezieën. Er is echter enige bezorgdheid over de vraag of deze jaloezieën giftig zijn en zorgen kunnen baren voor de gezondheid van de bewoners van een huis. Het is gepast om op deze bezorgdheid in te gaan, zodat de consument een weloverwogen beslissing kan nemen over het al dan niet investeren in deze houten jaloezieën.

Wat zijn kunststof houten jaloezieën eigenlijk?

Kunststof houten jaloezieën zijn jaloezieën waarvan de lamellen gemaakt zijn om op echt houten jaloezieën te lijken. Ze zijn goedkoper te maken en bieden zich aan als levensvatbare vervangers van echt houten jaloezieën. De bedoeling van op houten jaloezieën lijkende jaloezieën is om ze het uiterlijk en het gevoel van de houten jaloezieën te geven, maar ook om ze langer te laten meegaan en de fabricagekosten ten opzichte van echte houten jaloezieën te verminderen. Het verschil tussen beide jaloezieën is bijna niet te onderscheiden. De enige manier om uit te vinden of iemand nou echt houten jaloezieën of kunststof houten jaloezieën heeft, is als je houtnerven kunt zien aan de randen van de lamellen van de jaloezieën.

Maar zijn kunststof jaloezieën giftig?

Om een goedkopere versie van houten jaloezieën te krijgen, worden de kunststof houten jaloezieën gemaakt van PVC. Producten van PVC maken betekent dat het ook een chemisch proces ondergaat. Dit is wat tot die gezondheidszorgen leidt. Chemische stoffen zoals formaldehyde worden gebruikt om kunststof houten jaloezieën te maken.

Onder de meeste omstandigheden zijn kunststof jaloezieën veilig; je kunt wel wat voorzorgsmaatregelen nemen als jij of iemand met wie je samenwoont een gevoeligheidsprobleem heeft voor chemicaliën zoals formaldehyde. Het kan nooit kwaad wat voorzorgsmaatregelen te nemen door de jaloezieën niet bloot te stellen aan verergerde vochtigheid en een masker te dragen bij het schoonmaken ervan.

Het andere waar mensen zich zorgen over maken is of de fabricage van deze raambekleding wel milieuvriendelijk is. Met de dagelijkse innovatie in de fabricagetechnologie wordt het fabricageproces steeds meer verfijnd om er milieuoverwegingen in te verwerken. Vanaf nu hangt het af van de specifieke verkoper. Je zou met je verkoper kunnen praten en naar het fabricageproces informeren als je antwoord op je vragen wilt.

Moet ik, nu ik het risico begrijp, kunststof houten jaloezieën kopen?

Gezien het feit dat ze meestal veilig zijn, wil je misschien weten of er nog extra voordelen zijn aan het kopen van kunststof houten jaloezieën of dat echte houten jaloezieën beter voor je zouden werken. Het is nu duidelijk dat ze voordeliger zijn en gemakkelijker voor de portemonnee om aan te schaffen. Ze zijn ook duurzaam en gaan vrij lang mee. De behoefte aan vervanging zal waarschijnlijk alleen ontstaan als je de kamer een ander uiterlijk wilt geven.

https://www.raamdecoratie.com