Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Wat jij moet weten over voetbaldoelen

Voetbal is een leuke sport waar je weinig voor nodig hebt. Je kunt voetballen bij een vereniging, maar je kunt ook buiten op straat voetballen met je vrienden. In principe heb je alleen een bal nodig, maar als je het wat professioneler aan wil pakken heb je ook keepershandschoenen, voetbalschoenen en een voetbaldoel nodig. Zeker wanneer jij de inkopen doet voor een voetbalclub is het belangrijk dat je voor de juiste benodigdheden zorgt. Alles over de verschillende voetbaldoelen lees je in deze blog!

 

Vast of verplaatsbaar

Wanneer je een leeg voetbalveld hebt, kan er pas echt gevoetbald worden wanneer er voetbaldoelen staan. Op een hoofdveld wordt vaak gebruik gemaakt van vaste voetbaldoelen. Deze worden vastgezet in de grond en zijn dus niet verplaatsbaar. Elke wedstrijd die gespeeld wordt op dat veld, wordt met dezelfde voetbaldoelen gespeeld. Wanneer je ook jongere teams bij je club hebt, die nog op een half veld spelen, wordt er vaak gebruik gemaakt van verplaatsbare doelen. Zo kan van elk veld een speelbaar half veld gemaakt worden. Deze doelen staan ook bekend als kruiwagenmodel, omdat je ze aan één kant kunt optillen en zo kunt verrijden naar een andere plek. 

 

Verschillende formaten

Je krijgt niet alleen de keuze tussen vaste en verplaatsbare voetbaldoelen. Daarnaast moet je namelijk nog kiezen uit verschillende formaten. De vaste voetbaldoelen die vaak te vinden zijn op een hoofdveld, hebben meestal een standaardformaat. Deze is zowel in professioneel als amateurvoetbal hetzelfde. De afmeting van deze doelen is 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog. Deze formaten vind je meestal terug bij volwassen voetbal en bij de andere teams op groot veld voetballen met een team van 11 spelers. 

 

In de F en E teams wordt gevoetbald met 7 spelers op een half veld. Hier wordt meestal gebruik gemaakt van kleinere voetbaldoelen. Dit zijn meestal verplaatsbare voetbaldoelen en worden ook door volwassenenteams vaak gebruikt bij het inschieten voor een wedstrijd of tijdens trainingen. 

 

Voetbaldoelen bij SKOR

Voor elke training of wedstrijd zit je goed met een voetbaldoel van SKOR. Bij SKOR vind je een zeer ruim assortiment aan voetbaldoelen en kun je ook terecht voor andere benodigdheden van een sportclub. Ook clubs uit de Eredivisie zoals Ajax, PSV en Feyenoord maken gebruik van de artikelen van SKOR!

 

https://skor.nl/