Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Van het kantoor een leukere werkplek maken: het begint met schoonmaken!

Een schoon en goed georganiseerd kantoor is essentieel voor productieve en tevreden werknemers. Maar laten we eerlijk zijn, het schoonmaken van het kantoor is niet ieders favoriete taak. Daarom zijn wij hier om te helpen! In deze blogpost delen we enkele tips om je kantoor schoon en representatief te houden, zodat jij en je werknemers zich kunnen concentreren op wat belangrijk is: het runnen van je bedrijf!

1. Stel een schoonmaakschema op en wijs taken toe 

Een van de beste manieren om te zorgen dat personeel achter beleid staat, is door ze het gevoel te geven dat ze eigenaarschap en verantwoordelijkheid hierover dragen. Wanneer het personeel in het kantoor af en toe zelf iets moet opruimen is het veel minder waarschijnlijk dat ze hier een rotzooi van maken.

2. Voer een “geen eten of drinken” beleid in op kantoor

De meeste mensen eten graag een broodje, crackertje of iets dergelijks bij hun bureau. In eerste instantie lijkt dit geen heel groot probleem, maar dit kan op lange termijn zorgen voor een enorm vieze werkplek. Door eten en drinken te beperken tot de toegewezen ruimte kan je er gemakkelijk voor zorgen dat dit niet gebeurt.

3. Moedig werknemers aan trots te zijn op hun werkplek

Zoals eerder aangegeven is het super belangrijk dat werknemers een gevoel van verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen plekje. Geef iedereen de kans om een eigen plek naar wens op te fleuren. Zo voelt het meer als eigen plek en is het makkelijker netjes te houden.

4. Investeer in professionele schoonmaakdiensten voor kantoren

Als jij (en je personeel) simpelweg niet genoeg tijd hebben om het kantoor zelf schoon te maken en houden is het wellicht een goed idee om te investeren in professionele schoonmaakdiensten. Neem eens een kijkje bij EW Facitily Services, deze partij heeft ervaring met het schoonmaken van vele verschillende soorten bedrijven en panden.

Veel succes met schoonmaken!

Een schoon en goed onderhouden kantoor is essentieel voor productieve werknemers. Door de bovenstaande tips op te volgen, kun je een schone en comfortabele werkomgeving voor je werknemers creëren, wat zal leiden tot een hogere productiviteit en gelukkiger werknemers in het algemeen!

 

https://www.ew.nl/