Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Maak je kantoor productiever met de juiste inrichting!

Een kantoor is meer dan een plek waar werknemers in- en uitklokken. Het is een afspiegeling van de bedrijfscultuur en een omgeving die de productiviteit kan ondersteunen of belemmeren. Als je een kantoor wilt ontwerpen dat je team stimuleert om hun beste werk te doen, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden. Wil jij weten welke zaken belangrijk zijn? Lees dan dit blogartikel snel verder!

 

Overweeg de indeling 

De indeling van je kantoor is van grote invloed op de verkeersstroom en het gemak waarmee werknemers zich kunnen verplaatsen. Je wilt een ruimte creëren die open en luchtig is met veel natuurlijk licht. Strategisch gebruik van scheidingswanden kan ook nuttig zijn om verschillende gebieden af te bakenen zonder dat de ruimte te krap aanvoelt. Je creëert zo een kantoor waar de ruimte voelbaar is, maar ook ieder zijn eigen plekje heeft.

 

Kies het juiste meubilair 

ergonomisch ontworpen stoelen, bureaus en ander meubilair helpen vermoeidheid en ongemak bij de werknemers te voorkomen. En als je toch bezig bent, gooi de hokjes zoveel mogelijk weg! Het is gebleken dat hokjes de creativiteit en samenwerking in de weg staan, dus kies in plaats daarvan voor een open ruimte. Soms kan het wel verstandig zijn om een paar hokjes te houden, voor het bellen of houden van online meetings.

 

Creëer pauzezones 

Pauzezones geven werknemers een plek om even weg te gaan van hun werkplek en een pauze in te lassen. Dit kan zo eenvoudig zijn als een kleine zithoek met een paar stoelen en een koffietafel of iets uitgebreider als een spelletjeskamer of bibliotheek. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de ruimte comfortabel en uitnodigend is. Werknemers waarderen dit enorm en zullen dit ook naar buiten uitdragen!

 

Kantoor laten inrichten

Als het gaat om kantoorinrichting is er geen one-size-fits-all oplossing. De beste manier om een productieve werkplek te creëren is te experimenteren met verschillende indelingen en meubels tot je vindt wat het beste werkt voor je team. En vergeet niet wat persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen! Een paar persoonlijke accenten kunnen ervoor zorgen dat werknemers zich thuis voelen op kantoor. Zoek jij hulp bij inrichting van het kantoor? Neem dan contact op met kantoorinrichter Kato!

 

https://katoprojecten.nl/