Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je je tuin klaar voor de herfst?

Nu de bladeren beginnen te verkleuren en de dagen korter worden, is het tijd om na te denken over hoe je jouw tuin klaar kunt maken voor de herfst. Hier zijn een paar tips over hoe je dat kunt doen.

1. Snoei je vaste planten

Vaste planten zijn planten die jaar na jaar terugkomen. Veel van hen hebben er baat bij om in de herfst gesnoeid te worden. Zo kunnen ze dichter groeien en volgend jaar meer bloemen produceren. Om vaste planten te snoeien, snoei je ze met een derde tot de helft van hun bestaande hoogte terug.

2. Bemest het gazon

De herfst is de beste tijd van het jaar om jouw gazon te bemesten, omdat de koelere temperaturen het gras stimuleren om te wortelen, waardoor het beter bestand is tegen de hitte en de droogte in de zomer. Zorg ervoor dat je een meststof kiest die geschikt is voor gebruik in de herfst.

3. Plant voorjaarsbloeiende bollen

Bollen zoals narcissen, tulpen en hyacinten moeten in de herfst worden geplant, zodat ze in de lente kunnen bloeien. Plant de bollen drie keer zo diep als ze hoog zijn en zet ze ongeveer 15 cm uit elkaar. Geef de bollen na het planten goed water en mulch ze met stro of schorssnippers om ze te beschermen tegen vorst in de winter.

4. Denk ook aan het terras

Als je zitplaatsen hebt, kun je overwegen om er wat gezellige kleedjes of kussens bij te leggen om het nog gezelliger te maken. En vergeet de verlichting niet! Snoerlampjes of lantaarns kunnen het terras een warme en uitnodigende gloed geven. Kijk voor verschillende leuke tuinaccessoires eens op de website van 4 Seizoenen Tuinmeubelen!

 

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je de tuin klaarmaken voor de herfst, zodat je er het hele seizoen van kunt genieten. Dus ga naar buiten en begin!