Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Een tweedehands scooter kopen: hier moet je op letten

Als je een tweedehands scooter koopt, is het belangrijk dat je je bewust bent van de mogelijke valkuilen die het met zich meebrengt. Daarnaast vertellen we ook graag waar je rekening mee moet houden als je een tweedehands scooter gaat kopen. We geven je daarom verschillende handige tips die je kunt gebruiken bij het kopen van jouw tweedehands scooter.

Goede controles

Als je de scooter gaat bekijken, is het belangrijk om te kijken naar de staat van de scooter. Kijk bijvoorbeeld naar slijtage en controleer of de onderdelen niet zijn gaan roesten. Daarnaast kun je om een eigendomsbewijs vragen (kentekenkaart en tenaamstellingsbewijs). Hiermee voorkom je namelijk dat je een gestolen scooter koopt. Als je bevoegd bent om scooter te rijden, kun je een proefrit maken voordat je de definitieve beslissing neemt. Hierdoor kun je zelf goed testen of de scooter in een goed werkende staat is. Hoor je gekke geluiden of start de scooter niet goed? Dat is een teken dat de scooter niet zo goed lijkt te werken als je denkt.

De scooter vervoeren

Als je hebt besloten om de scooter te kopen, moet je hem naar huis vervoeren. Afhankelijk van de grootte van de scooter, kan dit op verschillende manieren. Als je een kleine scooter (of bijvoorbeeld brommer) hebt gekocht, past hij misschien wel in de auto. Als dit niet het geval is, kun je de scooter op een aanhangwagen bevestigen. Als je gebruik maakt van een aanhangwagen, is het verstandig om gebruik te maken van aanhangwagen oprijplaten. Hierdoor zet je de scooter veilig en makkelijk op de aanhanger. Als je de scooter hebt geplaatst, moet je ervoor zorgen dat hij goed is vastgezet. Hierdoor voorkom je dat hij tijdens het vervoeren verschuift. Het is jammer als dat schade veroorzaakt.

Een helm aanschaffen voor de scooter

Als je op een scooter gaat rijden, is het belangrijk dat je een helm draagt. Deze beschermt je bij ongevallen. Er zijn veel verschillende soorten helmen op de markt. Let er bij het kiezen van een helm op dat deze de juiste maat heeft en voldoet aan de veiligheidsnormen. Het is ook belangrijk een helm te kiezen die comfortabel is om te dragen. Misschien moet je er een paar passen voordat je een helm vindt die perfect bij je past. Als je eenmaal de juiste helm hebt gevonden, moet je ervoor zorgen dat je hem altijd draagt als je op de scooter rijdt. Dit zal je helpen om veilig onderweg te zijn. Veel veilige kilometers gewenst!

https://www.aanhangwagendirect.nl/