Spring naar inhoud

Veel verschillende soorten en maten

Over het algemeen weet iedereen die af en toe wel eens klust wel wat moeren en bouten zijn. Helaas is er ook een grote groep die eigenlijk nooit zelf klust. Het is echt handig om een bepaalde basiskennis te hebben. Er zijn een heleboel verschillende soorten moeren en bouten, ik vertel jullie daarom graag wat meer over dit onderwerp zodat je een beetje op de hoogte bent van de mogelijkheden.

 

Moeren zijn eigenlijk een soort ringen die de vorm hebben van een zeskant. Moeren kun je vastdraaien met een sleutel of een boormachine met daarop de juiste kop. Moeren die handmatig vastgedraaid kunnen worden zijn onpraktisch omdat ze veel ruimte in beslag nemen. Er zijn moeren op de markt die eigenlijk voor praktisch alle klussen te gebruiken zijn. Wanneer jij dingen aan elkaar vast wilt maken is de kans groot dat je moeren nodig gaat hebben. Je hebt bijvoorbeeld moeren speciaal voor het lassen, dit noem je lasmoeren. Deze moeren zijn speciale moeren omdat ze tegen hele hoge temperaturen moeten kunnen. Je hebt ook de inslagmoer. De inslagmoer is een soort moer met hieraan weerhaken. De moer gebruikt men om een bout in hout te bevestigen.

 

Dit zijn maar een paar voorbeelden van verschillende soorten moeren en bouten. Er zijn er nog veel meer. Ieder soort moer en bout is weer te krijgen in verschillende maten met weer andere coatings. Het is daarom heel erg belangrijk om je goed te informeren welke moeren en bouten het beste passen bij het project waar jij mee aan de slag gaat. Je maakt al snel verkeerde keuzes die ten koste kunnen gaan van het project waar jij mee bezig bent. Dat is toch zonde van je tijd en zeker ook je geld. Zorg dus dat je je goed inleest en zoveel mogelijk informatie verkrijgt om een succesvol project op te kunnen zetten.

 

Voor meer info : https://moerenbout.nl/