Index Gids
Image default
Woning en Tuin

Een houten speeltoestel kopen

Voor veel kinderen is het een droom die uitkomt: een speeltoestel kopen. Elke tuin of buitenruimte wordt leuker en spannender als er avonturen kunnen worden beleefd. Een houten speeltoestel kan een leuke aanvulling zijn op de tuin. Daarbij gaat een speeltoestel van hout ook nog eens veel langer mee dan een speeltoestel van plastic!

Een speeltoestel kopen

Wanneer je op zoek gaat naar een goede aanbieder om een speeltoestel te kopen, is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de speeltoestellen worden gemaakt. Het beste is natuurlijk om een speeltoestel aan te schaffen van hout. Hout is namelijk niet alleen veel beter voor het milieu dan plastic doordat er minder fossiele energie voor nodig is, maar ook veel beter voor je portemonnee. Hout gaat veel langer mee dan plastic, omdat het een natuurproduct is. Dat betekent dat dit materiaal goed gedijt onder elke weersomstandigheid. Natuurlijk betekent dat niet dat het speeltoestel van hout geen veranderingen zal merken, er kunnen kleine kiertjes gaan ontstaan, maar dit doet niets af aan de stevigheid en veiligheid. Veilig spelen is natuurlijk het belangrijkste en met een houten speeltoestel kan dat. 

Toestellen en accessoires

Op speeltoestel-koning.nl kun je terecht voor zulke houten speeltoestellen. Bij de toestellen is het ook mogelijk verschillende accessoires te kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schommels, glijbanen of zandbakken. Op die manier kan er nog uitgebreider worden gespeeld en kunnen alle avonturen worden beleefd die kinderen graag meemaken. Speelhuisjes zijn ook heel leuk voor kinderen! Hier kan worden geschuild, op worden geklommen en verhalen worden uitgebeeld. Buiten spelen wordt met houten speeltoestellen nog veel leuker!

Buitenspelen is goed voor ieder kind

Buiten spelen is super goed voor kinderen. Wanneer een kind regelmatig lekker naar buiten gaat, zal een kind zich verder ontwikkelen op het gebied van de motorische vaardigheden, maar ook op het gebied van de sociale vaardigheden. Door het samenspelen met andere kinderen wordt er namelijk geoefend met delen en op de beurt wachten. Dit zijn pas kleine voorbeelden, maar er zijn genoeg andere onderzoeken die aantonen hoe goed buitenspelen is voor kinderen. Doe zelf onderzoek en bestel direct een houten speeltoestel.