Spring naar inhoud

Wollen vloerkleed laten reinigen

Wollen vloerkleden, ze zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn bijna in elke woonwinkel te koop. Wollen vloerkleden zijn een erg leuk aankleed stuk voor in je huis, maar hoe krijg je ze eigenlijk schoon? 

Wollen vloerkleed laten reinigen

Stel dat je vloerkleed door een ongelukje een vlek heeft opgelopen of je vloerkleed ligt er al een aantal jaar en is nodig toe aan een schoonmaakbeurt. Je kunt je wollen vloerkleed dan laten reinigen bij een bedrijf. Op internet zijn genoeg sites te vinden van bedrijven die wollen vloerkleden reinigen tegen een bepaalde prijs. Zoek gewoon eens op google naar ‘wollen vloerkleed reinigen’ en je zult zo een passend bedrijf vinden. 

Kosten

De kosten om je wollen vloerkleed te laten reinigen zijn gemiddeld tussen de €75 en €250 euro. De meeste bedrijven rekenen de kosten per m2. Als je je tapijt zelf gaat reinigen zal het waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn, het is maar net wat je wil.

Tips om zelf te reinigen

Als je wollen vloerkleed vies geworden is en je wilt hem zelf reinigen, kan dat natuurlijk ook. Hier zijn een aantal tips om je vloerkleed zelf op de juiste manier te reinigen. De eerste tip: ga nooit wrijven, maar deppen, wrijven zal het alleen maar erger maken, giet een beetje lauw water over de vlek en ga met een doek deppen. Tip twee: koop een tapijtreinigende shampoo of mousse, volg wel altijd de instructies op het middel. De derde en laatste tip: test een reinigingsmiddel altijd eerst op een andere plek uit, dit is om te voorkomen dat je je tapijt vervaagt of beschadigd. Er zijn ook nog een aantal huis middelen om je tapijt mee te reinigen die je zelf misschien niet zou bedenken. Zout, bakpoeder, citroensap en scheerschuim zouden de vlekken in je vloerkleed ook kunnen laten verdwijnen. Je zou eventueel ook regelmatig een stoomreiniger kunnen gebruiken.

Voor meer info : https://vloerkledenloods.nl/nl/