Index Gids
Image default
Winkelen

Drie keer iets anders op je muur

Als je gaat verbouwen, verhuizen of gewoon eens iets anders wil met de woon- of slaapkamer is het een goed idee om je muur ook eens onder handen te nemen. Een nieuwe muur geeft vaak ook een compleet nieuwe feel aan je ruimte. Wil jij eens iets anders dan dat standaard likje verf of behangetje van de bouwmarkt? In dit artikel delen we drie ideeën om jouw muur om te toveren tot een echte eyecatcher.

Wandpanelen

In plaats van verf of behang kun je eens kiezen voor wandpanelen. Wandpanelen bestaan er in verschillende soorten. Denk aan bijvoorbeeld houten wandpanelen, of juist wandpanelen met een marmerprint (leuk voor in de badkamer). Je kunt ervoor kiezen om de hele muur te bekleden met wandpanelen, of juist een deel van de muur om een bepaald gedeelte in de ruimte af te bakenen. Het kan er bijvoorbeeld heel tof uitzien als je aan het hoofdeinde van je bed zo’n twee meter bedekt met een houten wandpaneel.

Een verticale tuin

In de tuin wordt een verticale tuin vaak gebruikt op de schutting. Zeker als je een kleine tuin hebt kan dat echt een uitkomst zijn. Ook in huis kan een verticale tuin er ontzettend tof uitzien. Het is wel aan te raden om in dat geval te gaan voor nepplanten en geen echte planten. Op internet of in woonwinkels kun je vaak prachtige neppers vinden. Uiteraard bedek je niet je gehele muur met een verticale tuin, maar wat dacht je van een mooie verticale tuin boven de eettafel of bank?

Fotobehang

Die standaard printjes die je doorgaans in de bouwmarkt kan vinden kennen we inmiddels wel. Als je echt een mooi en origineel behangetje wilt dat helemaal jou uitstraalt, laat dan je favoriete foto’s afdrukken op fotobehang. Fotobehang werkt het mooist in zwart wit en meerdere foto’s in het klein oogt wat rustiger dan één hele grote foto. Het is niet aan te raden om de hele woonkamer te behangen met foto’s. Kies in plaats daarvan voor één muur of een deel van een muur en schilder de andere drie muren in een rustige kleur. Bij voorkeur geen wit, dat contrast is te scherp.