Spring naar inhoud

In 2020 lijken twee stijlen de absolute boventoon te vormen. Modern en Vintage zijn de twee smaken waar je uit kan kiezen. De mening over deze twee stijlen verschilt enorm. Sommige willen absoluut geen Vintage wijnglazen terwijl anderen juist heel graag Vintage glazen willen bestellen. In onze webshop kozen we er daarom bewust voor om een gemengde combinatie te maken. Zo kom je zowel klassiek glaswerk tegen of modern glaswerk. Het vintage van vandaag de dag is sowieso iets anders om te zien dan we in de jaren 60 of 70 zagen. Uiteraard heeft kristalglas een hele ontwikkeling gemaakt in de afgelopen jaren.

Moderne wijnglazen gemaakt van Crystaline

 

Tegenwoordig kom je steeds meer moderne wijnglazen tegen gemaakt van Crystaline. Dit is een variant op kristalglas. Vroeger werden de glazen gemaakt met minimaal 22% lood. Dit was het minimale om het kristalglas te noemen. Helaas is uit onderzoek gebleken dat lood in je glas niet goed voor de gezondheid is. Daarbij is de productie ervan belastend voor het milieu. Kirstalglas fabrieken moesten daarom met iets nieuws komen. Ze kwamen met de uitvinding Crystaline. Hierin zit nog maar 2% lood. Het glas is in de fabriek zo bewerkt dat het hetzelfde effect heeft als kristalglas en zelfs zingt als je er water overheen wrijft. Het enige verschil is dat ze een stuk beter zijn voor de gezondheid.

Zijn de ouderwetse vintage glazen ook van Crystaline?

 

In principe produceren nog maar heel weinig fabrieken echt kristalglas. Puur omdat het van de milieuwetgeving niet mag. Dit betekent dat ook de klassiekers gewoon van Crystaline gemaakt zijn. Gelukkig kan zelfs de echte kenner bijna het verschil niet meer zien. Je kan het verschil wel voelen. De glazen voelen een stuk minder zwaar aan.

Maakt de keuze tussen modern of vintage nog uit?

Eigenlijk is het meer wat je zelf nou echt mooi vindt. Als je vintage mooi vindt en modern absoluut niet, dan zal niemand je tegenhouden. In onze webshop kan je dan ook terecht voor beide stijlen. Het is echt puur smaak en het maakt voor de ontwikkeling van je wijn meestal niet uit welke stijl je uitkiest. Kies gewoon wat je mooi vindt of welk glas het beste bij je favoriete wijn past. Dit laatste is vooral voor de echte kenners bepalend voor de keuze van een glas.

Voor meer info : https://www.rode-wijnglazenshop.nl/

Kent u het wijnhuis Errazuriz al? Dit is een Chileens wijnhuis dat al sinds 1870 actief is. Al in de negentiende eeuw was het grote streven van het wijnhuis om de beste Chileense wijn te produceren. En dat is het eigenlijk nog steeds. In het jaar 2014 werd het doel bereikt. Errazuriz werd uitgeroepen tot wijnhuis van het jaar. Vandaag de dag is Errazuriz het grootste Chileense wijnhuis van de wereld.

Proef de exotische smaak van Chileense wijn

De basis van goede wijn zijn goede druiven. De druiven die worden gebruikt voor het maken van Errazuriz wijn worden geteeld in de Aconcagua, Casablanca en Curicó valleien. Deze druiven worden op delicate manier behandeld. Het uiteindelijke doel? Elegante en complexe wijnen produceren. Het toverwoord hierbij is diversiteit. Chileense wijnen zijn er immers in allerlei verschillende soorten. Voor elke gelegenheid is er een geschikte wijn.

Een passende Chileense wijn voor elke situatie

Heeft u een speciale gelegenheid waarbij u wilt genieten van een goede Chileense wijn? Bijvoorbeeld een gezellige barbecue met vrienden? Het begin van de zomer? Of iets dat u wilt vieren? Wat de situatie ook is, er is altijd een geschikte Errazuriz wijn. Van dit merk zijn er diverse rosé, witte en rode wijnen verkrijgbaar. Zoekt u naar een specifieke soort wijn? Bijvoorbeeld een wijn met een bepaalde smaak? Grote kans dat er een passende Chileense wijn is.

Met goed advies kies jij altijd de juiste Chileense wijn

Je wilt genieten van een goede wijn, maar vindt het moeilijk om een keuze te maken uit de verschillende soorten wijn van Errazuriz die verkrijgbaar zijn. Herkenbaar? Geen probleem, want de specialisten van Errazuriz helpen je graag. Zij luisteren naar jouw wensen, houden rekening met de te vieren gelegenheid en bevelen jou op basis daarvan aan welke wijn het meest geschikt is.