Spring naar inhoud

Bij de keuze voor een bepaalde soort verwarming, kom je veel mogelijkheden tegen. Je kunt het houden bij de klassieke wijze van verwarming en gaan voor een centraal verwarmingssysteem met radiatoren. Dit is meestal een cv-ketel die draait op gas. Zoals iedereen tegenwoordig wel weet, is gas niet echt meer een optie. Nederland schakelt namelijk om naar meer duurzame brandstoffen. Beter is het dan om te kiezen voor de verwarming van de toekomst, namelijk elektrische verwarming. Bij deze kachels heb je grofweg de keuze uit direct en indirecte verwarming. Wat houdt dit in?

 

Directe verwarming

Bij directe verwarming heb je te maken met een elektrisch paneel of radiator met aan boord een eigen warmtebron. Deze warmtebron zorgt ervoor, dat vaste materie in de ruime waar het paneel staat wordt verwarmd. Denk hierbij aan meubels, mensen en dieren. Infrarood verwarming is een voorbeeld van directe verwarming. Het infraroodpaneel creëert door middel van elektriciteit infraroodstralen en straalt dit direct af op alle objecten in een ruime. Als deze objecten opgewarmd zijn, straalt hier warmte vanaf naar de rest van de omgeving. Op deze wijze wordt de gehele ruimte behaaglijk warm. Daarnaast zijn infraroodstralen veilig en zelfs gezond voor spieren en gewrichten. 

 

Indirecte verwarming

Ga je voor indirecte verwarming, dan kies je voor een kachel die gebruikmaakt van de omgevingslucht om de omgeving geleidelijk op te warmen. Dit is het geval bij convector verwarming. Een convector paneel zuigt van onderen de koude lucht op, waarna warme lucht het paneel weer verlaat en opstijgt. Bij het plafond koelt de lucht weer af en daalt naar beneden. Vervolgens herhaalt het proces zich en wordt de lucht weer opgezogen. Bij indirecte verwarming maakt het paneel gebruik van de natuurlijke luchtstroom.

 

Kies je directe of indirecte verwarmingspanelen?

Of je nu de keuze maakt voor directe of indirecte verwarming, je wil natuurlijk wel van hoge kwaliteit verwarmingspanelen genieten. Voor convector verwarming kies je het beste voor Adax convectiepanelen. Enkele modellen hebben een ingebouwde wifi thermostaat, zodat je de panelen van afstand kunt besturen. Kies je infrarood panelen, dan maak je een goede keuze met de panelen van Fenix Ecosun. Met een aparte wifi thermostaat kun je ook hier profiteren van bediening op afstand.

 

http://verwarmwinkel.nl

Een sterke en betrouwbare manier voor de juiste bevestiging is het gebruik van EPDM contactlijm. Deze lijm moet op de dakbedekking en op de ondergrond worden aangebracht. Het is niet nodig om de oppervlakten vooraf met een primer te behandelen. Als beide oppervlakten elkaar raken zal de lijmverbinding tot stand komen. Dit is belangrijk omdat lijm op slechts één van de onderdelen geen stevige verbinding zal geven. Hierdoor hecht het materiaal niet goed en zal de folie niet waterdicht zijn. Deze methode is vooral geschikt voor randen en opstaande delen.

De lijm moet worden verwerkt bij een temperatuur boven de 5 graden waarbij het niet mag regenen. De luchtvochtigheid mag niet boven de 80% komen. Dit kan al het geval zijn tijdens een zonnige zomerdag met een hoge luchtvochtigheid. Weerstations geven online de actuele standen door. De lijm is verkrijgbaar in kleine tubes, maar ook in grote drukvaten met een inhoud van 17 liter. Samen met een aangekoppelde slang en lijmpistool zijn oppervlakten tot 80 m2 snel en eenvoudig te lijmen.

Bodemlijm is een andere lijmsoort om EPDM folie te lijmen. Deze lijm hoeft alleen op de ondergrond te worden aangebracht en is geschikt voor vele soorten zoals hout, bitumen, beton of isolatieplaten. Na het aanbrengen kan de folie direct worden aangebracht waardoor de verwerkingstijd zeer snel zal zijn. Deze lijm is echter niet geschikt voor randen, of opstaande delen zoals bij een lichtkoepel of schoorsteen. De reden is dat bodemlijn langer zacht blijft waardoor de folie kan gaan schuiven. Gebruik hiervoor altijd EPDM contactlijm.

EPDM is een eenvoudig in de juiste maat te snijden folie voor gebruik op platte daken en vijvers. Het materiaal is zeer dicht van structuur waardoor het geen water doorlaat en goed bestand is tegen de zon. Eenmaal goed bevestig heeft het een levensduur van tientallen jaren. De folie hoeft niet, zoals bij andere vormen van dakbedekking, met een brander worden verhit.

Voor meer info : https://www.meiboom.eu/epdm-lijm/epdm-contactlijm

Voor elk project heeft u verschillende materialen nodig. U rijdt naar de winkel en koopt al uw benodigdheden. Al snel blijkt dat niet alles in uw auto past. De onderdelen die wel in uw auto passen, zorgen voor rommel in uw auto na het uitladen. Drama! Daarom is het zo ideaal dat u uw kozijnhout en MDF Gegrond kan kopen bij Mulder Bouwmateriaal Deze webshop op het gebied van bouwen levert onder meer aan particulieren, klusbedrijven en aannemers. Bestelt u bij Mulder Bouwmateriaal, dan bent u verzekerd van een snelle en correcte levering aan huis.

De specialist om uw kozijnhout, MDF Gegrond en andere benodigdheden van te kopen

Bij de specialist kunt u eenvoudig een bestelling in de webshop plaatsen. Dan moet u echt eens kijken bij Mulder Bouwmateriaal. Deze fijne webshop beschikt over een breed assortiment. Hier kan iedere doe-het-zelver en aannemer zijn hart ophalen! Hier vindt u A-kwaliteit bouwmaterialen tegen aantrekkelijke prijzen. Niet alleen kozijnhout en MDF Gegrond kunt u hier kopen, maar ook voor bijvoorbeeld plaatproducten als ocoume en underlayment, buizen van verschillende materialen, meerdere soorten stucplaten en al uw benodigdheden voor de electra. Dat is pas een uitgebreide webshop! Hier kunt u terecht voor al uw grote en kleine projecten. Mocht u iets niet kunnen vinden, dan helpen de medewerkers u graag.

Bespaar energie door kozijnhout of MDF Gegrond te kopen

Bespaar op energie met kozijnhout. Dit materiaal is veelzijdiger dan u denkt en heeft dus meer voordelen dan enkel het omranden van uw ramen. In vergelijking met kunststof en aluminium is de isolatiewaarde van houten kozijnen hoger. Dat is belangrijk, want zo kunt u energiekosten besparen, wat ook beter is voor het milieu. Waarom is kozijnhout energiebesparend? Door de unieke celstructuur van hout heeft deze stof zeer goede isolerende eigenschappen. Zelfs 1770 keer beter dan de isolerende eigenschappen van aluminium. Daarnaast zijn de muuraansluitingen van houten kozijnen zeer goed gedetailleerd, waardoor onnodig warmteverlies wordt voorkomen. Kozijnhout of MDF Gegrond of blanco, dat ook geschikt is voor kozijnen kopen, is dus altijd een goed idee!

Golfplaten bieden heel wat voordelen als dakbedekking voor een schuur of stal. Doordat de platen zo veelzijdig zijn, zijn er ook verschillende varianten golfplaten, gemaakt van diverse materialen. Zo zijn er voor verschillende toepassingen en voor alle weeromstandigheden de juiste golfplaten. Het grote voordeel van golfplaten is, dat ze geluiddempend zijn in geval van regen of hagel, ze brandwerend zijn en hoog belastbaar. Dit maakt de uitstekende keuze wanneer u een dak wilt aanleggen. Bij Huisman Gemert bestelt u eenvoudig de golfplaten of polycarbonaat platen met een goede prijs/kwaliteitsverhouding die u zoekt. U kiest uw favoriet, voegt deze toe aan uw bestelling en rekent deze veilig af. Huisman Gemert zorgt er dan voor dat uw bestelling snel wordt bezorgd. 

De grote voordelen van golfplaten en polycarbonaat platen

Golfplaten en polycarbonaat platen lijken op het eerste zicht erg op elkaar. Behalve dat ze te gebruiken zijn voor veel verschillende doeleinden, zijn ze weersbestendig. Golfplaten zijn brandwerend, duurzaam en zijn hoog belastbaar. Op deze manier weet u zeker dat u altijd de juiste dakbedekking heeft. Bent u op zoek naar flexibele dakbedekking, zodat u deze gemakkelijk kunt bevestigen op uw dak? Polycarbonaat platen zijn ook verkrijgbaar op rol, zodat u deze bijvoorbeeld kunt gebruiken als raampartij. Wilt u polycarbonaat golfplaten gebruiken voor het bekleden van bijvoorbeeld een tuinhuisje op een beschutte plek in uw tuin? Gebruik dan driewandig Heat Guard Polycarbonaat platen, die een hittewerende laag bevatten.

Stalen polycarbonaat platen: stevig en lichtgewicht

Er zijn heel wat verschillende soorten golfplaten beschikbaar. Zoals polycarbonaat platen. Bij deze platen denken veel mensen aan lichtdoorlatende platen, bekend als golfplaten dak op schuurtjes, tuinhuisjes en werkplaatsen. Een variant hierop is de stalen polycarbonaat plaat, die nog lichter is dan standaard polycarbonaat. Deze plaat is niet lichtdoorlatend, maar heeft wel een zonwerende werking. Hierdoor wordt het in een gebouw voorzien van stalen polycarbonaat platen minder heet als in een gebouw met lichtdoorlatende polycarbonaat platen. Wilt u een nog betere zonwering? Dan kunt u dakbedekking van hout gebruiken, zoals betonplex platen. Er is ontzettend veel keuze in dakbedekking. Daarom is het logisch dat u wel wat advies kunt gebruiken over de meest geschikte golfplaten voor uw project. Bij de specialisten van Huisman Gemert koopt u golfplaten tegen voordelige groothandelprijzen.