Index Gids
Image default
Toerisme

Bulgaarse resort Sozopol

goedkope all in vakantie

Sozopol ligt vlakbij de luchthaven van Burgas en wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Bulgarije. Sozopol is een charmant oud stadje omgeven door tuinen en wijngaarden. Pittoreske huizen met rode tegels, smalle straatjes met kinderkopjes en een prachtig uitzicht op zee creëren een geweldige sfeer van vrede en rust.

De stad ligt vlakbij de luchthaven van Burgas en wordt met recht beschouwd als een van de mooiste plekken in Bulgarije. Het is geen toeval dat het niet alleen gewone toeristen trekt, maar ook vertegenwoordigers van bohemiens: kunstenaars, acteurs, dichters.

Wat te zien in Sozopol

Zoals veel steden bestaat Sozopol uit een oud en een nieuw gedeelte. Bovendien is het oude deel van de stad zelf een openluchtmuseum. Hier kun je eindeloos door de kronkelende straatjes dwalen en de verbazingwekkende architectuur van oude gebouwen bewonderen.

Liefhebbers van de oudheid moeten zeker de Kerk van de Heilige Moeder van God bezoeken met een gebeeldhouwde houten iconostase uit de 18e eeuw. Het is vrij moeilijk om het te vinden, aangezien het bijna gelijk ligt met de grond, maar door deze plek te bezoeken, bevind je je in een geweldige sfeer van vrede en rust.

In het archeologisch museum kun je de rijkste collectie oude Griekse kunst bekijken. Naast antieke vazen ​​en kannen heeft het museum een ​​interessante tentoonstelling: het skelet van een vampier doorboord met een espenstok.

Alle toeristen die naar Sozopol reizen, moeten zeker het kasteel van Ravadinovo bezoeken. Ondanks dat dit een remake is, ziet het kasteel er werkelijk fantastisch uit, en is de omgeving indrukwekkend met prachtige uitzichten. Er is een kleine dierentuin op het grondgebied van het kasteel waar u dieren kunt voeren, evenals een vijver met zwanen. De toegang tot het territorium is redelijk betaalbaar, en je kunt er zoveel wandelen en foto’s maken als je wilt.

Niet ver van Sozopol ligt het natuurreservaat Ropotamo, waar u veel interessante objecten van flora en fauna kunt zien. Het reservaat is gelegen langs de rivier met dezelfde naam, die uitmondt in de zee. Hier worden schilderachtige bossen, zandstranden en rotsachtige kusten verbazingwekkend gecombineerd. Voor een kleine prijs kunt u een boottocht maken langs de rivier en de omgeving bewonderen.

Daarnaast kun je vanuit Sozopol naar de dorpen Zidarovo en Rosen, waar je kennis kunt maken met de lokale bevolking, hun gebruiken en rituelen.

Sozopol stranden

Een van de voordelen van Sozopol is een grote keuze aan stranden: van zand tot rotsachtig. De meeste zijn comfortabel en bieden een breed scala aan uitgaansgelegenheden. De meest populaire zijn de volgende stranden: 

Het centrale strand, gelegen tussen de oude en de nieuwe stad, is erg populair bij gezinnen met kinderen. Het strand is zanderig met een comfortabele, zachte toegang tot de zee en schoon helder water. Opgemerkt moet worden dat er tijdens het seizoen nogal wat toeristen zijn, dus je moet vroeg aankomen om plaats te nemen.

Het strand “Goldfish”, gelegen op drie kilometer van Sozopol, is erg lang. Autotoeristen en surfers gaan hier graag heen. Het strand is redelijk kalm en comfortabel. Er is een camping, twee restaurants, een surfschool, etc.

Harmani Beach ligt in het nieuwe deel van de stad, maar het is onwaarschijnlijk dat het geschikt is voor een familievakantie vanwege de diepe diepte en de nogal gevaarlijke onderwaterstromingen. Maar er zijn nogal wat strandactiviteiten, restaurants en cafés waar je goed kunt uitrusten.

Het Kavatsite-strand is een vrij populaire plek onder toeristen. Er is een enorme keuze aan entertainment: waterattracties, cafés, sportterreinen, enz. Het strand is erg groot, dus er zijn meestal geen problemen met een plek om te verblijven.

Het zandstrand Dunes, dat een natuurreservaat is, is een van de meest pittoreske plekken in Sozopol. Bovendien is het strand zelf erg comfortabel en schoon. Naast het goed onderhouden deel van het strand is er ook een wild strand, waar het niet zo schoon is, maar er zijn weinig mensen.

Vakantie met kinderen in Sozopol

Sozopol is perfect voor gezinnen met kinderen. Voor kinderen is er een pretpark, tal van waterglijbanen, schommels en ander amusement. Bovendien valt het centrale strand op door het gemak en de zachte helling, wat belangrijk is voor gezinnen met kleine kinderen. Diverse speeltuinen zijn letterlijk bij elke beurt. Een bijzonder kenmerk van Sozopol zijn bovendien de tenten met gipsen figuren, die worden aangeboden om op zichzelf te worden geverfd. Dit bedrijf is best spannend en er zijn niet alleen kinderen bij betrokken, maar ook volwassenen. Hier kunt u uw kind twee uur veilig achterlaten en uw gang gaan.

Als gevolg hiervan krijgt het kind veel positieve emoties en een schattig handgemaakt souvenir.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html