Spring naar inhoud

De kans dat u ergens in uw leven in een juridisch gevecht verzeild zal raken is absoluut niet ondenkbaar. Wanneer u als eiser of gedaagde voor de rechter dient te verschijnen kunt maar beter goed voorbereid daar staan. Wij geven u graag een aantal tips om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een mogelijke juridische procedure.

Goede rechtsbijstand nodig

In de meeste gevallen bent u niet verplicht om een advocaat of een andere juridische adviseur in te schakelen. Het is echter wel iets wat wij sowieso aanraden. Eens contact op te nemen met advocatenkantoren om toch juridische ondersteuning te krijgen is een must te noemen. Wanneer u in Zuid-Holland woont zijn advocaat Den Haag en advocaat Rijswijk erg aan te raden.

Bereid u te allen tijde goed voor

Zoals bij zoveel zaken geldt ook voor juridische procedures dat een goede voorbereiding goud waard kan zijn. Ook als u uzelf heeft voorzien van een uitstekende rechtsbijstand raden we u aan om uzelf voordat een zitting van start gaat ook goed voor te bereiden. De kans is namelijk erg groot dat de rechter u ook een aantal vragen zal stellen.

Blijf altijd consequent

In nederland sta je over het algemeen niet onder ede. Dit gebeurt enkel met getuigen. De meeste rechtszaken worden echter afgedaan zonder getuigen in te schakelen. Het is over het algemeen simpelweg uw woord tegen die van de tegenpartij. In principe bent u ook niet verplicht de waarheid te spreken, het is echter wel aan te raden om dit te doen.

Bewijsvoering heel belangrijk

Als je van plan bent een juridische procedure te winnen dien je harde bewijzen te hebben. Hoe meer bewijs u kunt leveren, hoe groter de kans dat u de procedure zult winnen.

Verzamel voorafgaand aan de procedure altijd zoveel mogelijk schriftelijke bewijsstukken en bespreek deze stukken ook altijd met uw advocaat of jurist. Het kan hierbij gaan om brieven, memo’s, e-mails, verslagen, verklaringen, bonnen, tekeningen, etc.

Een belangrijke regel bij procedures is de regel “wie stelt, bewijst”. Dit betekent dus dat wat je beweert, je ook altijd moet zien te bewijzen. Als u bijvoorbeeld een procedure begint omdat u geld aan een goede vriend heeft geleend moet u zelf kunnen aantonen dat uw vriend inderdaad het geld heeft ontvangen. Mocht je dit niet kunnen, is de kans vrij groot dat je de procedure zal gaan verliezen.

 

Voor meer info : https://www.ebhlegal.nl/

Kies voor een bijdrage aan de toekomst van uw kinderen door te gaan voor scheidingsbemiddeling. In deze emotionele periode van scheiden moet je overleggen en samen afspraken maken. Met behulp van een mediator zal je in overleg afspraken maken die goed zullen voelen voor jullie beiden, met het oog op het heden en de toekomst. Bovendien geeft een bemiddelaar van Zorgeloosch Scheiden de ruimte voor emoties en brengt een neutrale partij rust, zonder dat het ten koste gaat van de communicatie. Hierdoor kan het traject van een scheiding sneller worden afgerond, waardoor je scheidingskosten kan besparen. Met bemiddeling van een derde partij leggen jullie een stevige basis voor de toekomst.

Mediator inschakelen bij scheiding: meer dan gesprekken in goede banen leiden

Wilt u Tijdens het scheiden direct duidelijkheid over jullie woning? Dit kan wanneer u een specialist inschakelt. Dan is het prettig om in gesprek te gaan met een onpartijdige derde partij die inzicht heeft in jullie scheidingen streeft naar de best mogelijke afspraken voor jullie beiden. Scheiden is en blijft namelijk een emotionele rollercoaster waarin veel zal veranderen en hierin kan Zorgeloosch Scheiden jullie helpen. Een mediator van Zorgeloosch Scheiden doet meer dan enkel gesprekken in goede banen leiden. Zo denkt de scheidingsbemiddelaar met jullie mee, geeft advies, stelt verplichte documenten op, maakt de scheiding ronden niet geheel onbelangrijk: een mediator geeft ruimte voor emoties.

Wat je moet regelen voor de kinderen als je gaat scheiden

Hoe is uw relatie? Bent u getrouwd, woont u samen of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen voor minderjarige kinderen. Kinderen mogen namelijk niet de dupe worden van jullie scheiding. In het ouderschapsplan staan afspraken met betrekking tot de kinderen, zoals de verdeling van de zorg en de opvoeding en de kosten hiervan. De wijze waarop de omgang tussen kind en ouder is geregeld en de manier waarop informatieoverdracht plaatsvindt over de ontwikkeling van een kind. Een mediator van Zorgeloosch Scheiden treedt op als neutrale partij, begeleidt het traject van het scheiden en zorgt voor rechtvaardige en eerlijke afspraken.

 

Voor meer info :