Index Gids
Image default
Onderwijs

Vind de studie die bij jou past

Soms heb je mensen die direct weten wat ze willen worden en geen probleem hebben bij hun studiekeuze. In de meeste gevallen is dit niet zo. Een studiekeuze maken moet namelijk een weloverwogen keuze zijn en wordt vaak lastig gevonden. Vaak heb je meerdere onderwerpen die je wel interessant lijken en het is moeilijk om hier tussen te kiezen. Een studiekeuze maken gaat niet alleen om de studie zelf. Je moet hierbij ook denken aan de locatie, het geld en de tijd die je er aan wilt besteden. September Advies kan jou hierbij helpen. 

Kom samen tot de studie waar jij blij van wordt 

Een studiekeuzeadvies kan helpen bij het kiezen van de juiste studie. Bij September Advies ga je samen met specialisten kijken naar wat jij allemaal leuk lijkt en door middel van gesprekken voeren kom je samen tot de juiste studie. Ook als je helemaal niet goed weet wat je allemaal leuk vind is September Advies geschikt om een studiekeuzeadvies te krijgen. De gesprekken die jij samen met een specialist voert zijn toegankelijk voor jongeren, omdat het een jong team is die het belangrijk vind dat het gemak tijdens zo’n gesprek voorop staat.  

In welke fase sta jij in je studentenleven? 

Kom je net van de middelbare school af, heb je al een studie afgerond of ben je met een studie gestopt omdat het toch niet helemaal jouw ding is? Voor iedere fase in het studie is plek bij September Advies. Ook als je door wilt studeren bij een hoger niveau kijk je samen met het team van September Advies naar de mogelijkheden en vind jij uiteindelijk de studie waarvan jij gelukkig wordt. 

Er even tussenuit 

Een tussenjaar komt bij jongen de laatste jaren steeds meer ter sprake. Dit tussenjaar wordt dan vaak ingevuld door volledig aan het werk te gaan en te proeven hoe het is om elke dag te werken. Daarnaast kiezen veel jongeren ervoor om in dit tussenjaar te gaan reizen. Je hoort vaak dat jongeren in een tussenjaar ontdekken waar hun interesses liggen en hierdoor gemotiveerd raken om met een studie aan de slag te gaan.