Spring naar inhoud

Het verschil tussen een vast led scherm en een verhuur led scherm

Wat is nu het verschil tussen een vast led scherm en een verhuur led scherm?

Tussen deze twee type led schermen is er met name een groot verschil tussen de constructie van de kabinetten. Dit omdat elk type led scherm er andere eigenschappen heeft die belangrijk zijn.

Het vaste led scherm

Een vast led scherm hoeft in principe niet meer uit elkaar dus het maakt niet uit als het led scherm wat meer tijd nodig heeft om opgebouwd te worden maar dan wel goed in elkaar zit. Je ziet dan ook dat bij dit type led schermen de bekabeling vaak binnen langs gaat. Dit geldt zowel voor de datakabel als voor de voedingskabel. Hierdoor worden ze minder blootgesteld aan de weersomstandigheden en gaan dus langer mee.

Het kabinet zelf kan van staal of aluminium gemaakt worden. Afhankelijk van waar het geplaatst wordt. Staal is wat zwaarder maar in veel gevallen is dit geen probleem. Omdat staal ook goedkoper is dan aluminium wordt dit dus ook vaak toegepast. Mocht het led scherm op een paal staan dan wordt er ook wel eens gekozen voor aluminium om toch gewicht te besparen en er dus ook een minder zware constructie hoeft te worden gebouwd.

Omdat het led scherm maar 1 keer in elkaar hoeft te worden gezet moet het wel heel nauwkeurig zijn om naden te voorkomen maar ook weer niet heel dik materiaal.

Het verhuur led scherm

Bij een verhuur led scherm van leddisplayexpert is dit een heel ander verhaal. Omdat zo’n led scherm vaak in en uit elkaar wordt gehaald moet het niet alleen een nauwkeurig kabinet zijn maar ook nog eens dik dat het niet kan verbuigen en slijten tijdens het in en uit elkaar halen. Als dit namelijk wel gebeurd past het op den duur niet meer en zal je lelijke naden krijgen.

Meestal wordt er dan dus diecast aluminium frames gebruikt. Dit is een gegoten frame met dikke randen en hoeken die bijna niet zijn te vervormen.

Het nadeel hiervan is is dat het een stuk duurder is dan een metalen kast bouwen. 

Ook qua bekabeling is een verhuur anders. Omdat dit juist snel in en uit elkaar moet worden gehaald zitten de datakabel en stroomkabel aan de achterkant met snelkoppelingen. Zo is een led scherm snel op te bouwen en ook weer snel af te breken.

Alle materialen worden meestal vervoerd in flightcases ter bescherming.

De techniek en overige materialen zijn bij beide schermen vaak hetzelfde.