Index Gids
Image default
Kinderen

babyslofjes

BabySteps is gespecialiseerd in leren babyslofjes om jouw kindje prettig en veilig te laten spelen in huis.

Concept:

Het idee om babyslofjes online te gaan verkopen is ontstaan omdat we regelmatig van jonge moeders hoorden, maar ook door eigen ervaringen, dat het aanbod van babyslofjes in de stenen winkels niet groot is. Veelal is er te weinig keuze en zijn de prijzen gemiddeld tussen de € 25,00 en € 35,00 voor een paar slofjes. Naar onze mening geen vriendelijke prijzen, zeker gezien het feit dat je baby snel groeit en hij gaat kruipen en lopen, wat inhoudt dat je om de paar maanden nieuwe slofjes of schoentjes nodig bent. Via ons netwerk in het buitenland hebben wij een fabriek gevonden waar we rechtstreeks zaken mee doen en waar we nauwe contacten mee onderhouden.

Afkomst en assortiment bepaling:

Alle babyslofjes worden in de fabriek met de hand gemaakt en is er voor ons een keuze uit meer dan 300 verschillende modellen slofjes. BabySteps voert regelmatig overleg met de fabrikant, om zo voortdurend op de hoogte te blijven van de laatste trends en mogelijkheden. Daarnaast blijven we kritisch kijken naar de fast en de slow movers binnen het bestaande online assortiment. Dit is uiteraard ook afhankelijk van het seizoen. Om onszelf te onderscheiden van de overige online winkels, wilden wij de prijs, het ruime aanbod en de service doorslaggevend laten zijn. Dit kunnen we alleen realiseren door grote orders bij onze leverancier te plaatsen. Dit betekent dus ook dat de voorraden altijd groot zijn. BabyStept heeft de voorraad in eigen beheer. Wij beleven veel plezier aan alle leuke reacties van jonge vaders en moeders en komen graag onze mini-klantjes in het echt tegen met het merk BabySteps aan hun voetjes.

Materialen:

De materialen van alle babyslofjes zijn van hoogwaardige kwaliteit leer, welke in de fabriek op kleur worden gemaakt en met de hand worden vervaardigd. Tevens zijn de motieven nauwkeurig gestickt en is de afwerking subliem te noemen. De zool is gemaakt van suède, wat belangrijk is voor de grip op gladde vloeren. Het babyslofje is extreem soepel, wt belangrijk is voor een goede pasvorm. De instapgang voor het voetje is elastisch, wat prettig is voor het aantrekken en goed blijven zitten van het slofje. Het is voor een kindje erg moeilijk om zelf het babyslofje uit te trekken.

De maten:

BabySteps richt zich op baby’s en peuters die totdat ze gaan lopen, iets om de voetjes hebben. Zelfs als ze al goed kunnen lopen, is het in de winter lekker warm aan voetjes tijdens het spelen in huis. De slofjes zijn leverbaar in 6 maten. Extra Small heeft een zoolmaat van 10,2cm (indicatief 0-6 maanden) Small heeft een zoolmaat van 11,3 cm (indicatief 0-15 maanden) en Medium heeft een zoolmaat van 12,8 cm (indicatief 12-18 maanden). De maat Large heeft een zoolmaat van 13,5 cm (indicatief 16 – 24 maanden) en Extra Large heeft een zoolmaat van 14,2cm (indicatief 22-32 maanden) en tot slot Extra Extra Large: zool 15,8 cm (indicatief 28-38 maanden).

Lifestyle:

Tegenwoordig zien vaders en moeders leuke babyslofjes als een modern en trendy lifestyle product. Je wilt natuurlijk dat je kleintje er goed uitziet. Daarom is een ruim assortiment erg belangrijk en hebben we het zo afgestemd dat er voor iedereen een passend model te vinden is. We hebben veel terugkerende klanten, die meerdere modellen bestellen, om zo nu en dan wat af te kunnen wisselen. Niet onlogisch natuurlijk, want zeg nu zelf, hoeveel schoenen heb je zelf bijvoorbeeld? Daarnaast hebben we veel tevreden klanten, die voor hun kindje ook weer een volgende maat bestellen.

Toekomstvisie en strategie:

BabySteps is in februari 2012 gestart met de webshop. Binnen enkele maanden is de shop uitgegroeid tot een goed draaiende webshop, die steeds meer naamsbekendheid kreeg. Inmiddels hebben we zelfs ons eigen private label geintroduceerd. Onze slofjes zijn vanaf heden voorzien met het unieke BabySteps label. Onze doelstelling is nu dan ook om 1 van de grotere webwinkels in babyslofjes te worden. We hebben een grote voorraad en een ruim assortiment. We willen de specialist zijn op het gebied van slofjes. Voor elk wat wils is het motto. Om ons marktaandeel nog meer te kunnen vergroten, zoeken we toenadering tot de stenen winkels en bieden wij winkeleigenaren ook de mogelijkheid om onze slofjes te verkopen. Landelijke naamsbekendheid is erg belangrijk voor ons en daarom zoeken we de pers op. In november verschijnt bijvoorbeeld onze 1e advertentie in de Wij Jonge Ouders. Ook doen we mee met leuke acties en zoeken we de publiciteit op. We willen Nederland en hopelijk daarna ook de rest van Europa, laten kennismaken met de leukste babyslofjes!

Veel winkelplezier in onze webshop.

Voor meer info : http://www.baby-steps.nl