Index Gids
Image default
Dienstverlening

Wat is linkbuilding?

Wil je jouw website beter laten scoren in zoekmachines? Dan is linkbuilding een belangrijk onderdeel van je online marketing strategie. Door kwalitatieve links naar jouw website te verzamelen, laat je zien dat je als autoriteit gezien wordt door zoekmachines. En hoe hoger je scoort in de zoekmachine, des te meer potentiële bezoekers je bereikt. Daarom is linkbuilding een essentieel onderdeel van iedere SEO-strategie.

Linkbuilding uitbesteden

Als je linkbuilding wilt toepassen als online marketing strategie, is het belangrijk dat je dit op een slimme en efficiënte manier aanpakt. Een online marketing bureau helpt je graag verder om jouw website hoger in de zoekmachine te krijgen. Zij kunnen jouw linkbuilding strategie voor je uitvoeren, zodat jij je kan richten op andere belangrijke onderdelen van je bedrijf. Samen met een expert bepaal je welke links het meest waardevol zijn voor jouw website en gaan we aan de slag om deze links te verzamelen. Linkbuilding is dus een belangrijk onderdeel van online marketing, maar linkbuilding uitbesteden aan een specialist is nog veel effectiever.

Wat is een SEO strategie?

Een linkbuilding strategie is onderdeel van een grotere online marketing strategie, namelijk je SEO strategie. Je SEO strategie is het plan waarmee je ervoor zorgt dat jouw website beter gaat scoren in zoekmachines. Een goede SEO strategie maakt gebruik van verschillende online marketing tactieken, zoals linkbuilding, SEA en social media marketing. Een expert op het gebied van online marketing kan je helpen om een effectieve SEO strategie op te stellen voor jouw bedrijf. Zo weet je zeker dat al je online marketing inspanningen bijdragen aan het bereiken van je doelstellingen.

Wat is SEA?

SEA is een online marketing strategie waarmee je jouw website hoger in de zoekresultaten kunt laten verschijnen. SEA staat voor Search Engine Advertising en maakt gebruik van betaalde advertenties, zoals Google Ads. Het doel van SEA is om sneller resultaat te boeken dan met een linkbuilding of SEO strategie alleen. Een linkbuilding strategie kan namelijk wel enkele maanden duren voordat je merkt dat jouw website hoger scoort in de zoekmachine, terwijl een SEA campagne direct resultaat oplevert.