Spring naar inhoud

Een schonere lucht dankzij kunststof leidingsystemen en filters

Kunststof leidingsystemen en filters helpen u om de lucht te reinigen en vieze geuren te verwijderen. Een schonere lucht is het resultaat. Ze zijn vaak onderdeel van ventilatiesystemen. Geurbehandeling gebeurt daarentegen met behulp van filters, bijvoorbeeld biologische filters zoals kokosfilters en lavafilters. Deze breken de geurcomponenten, ofwel stank, op biologische wijze af. Dit gebeurt met behulp van bacteriën die op het dragermateriaal zitten. Op deze manier ontstaat een schone en fris ruikende lucht. Een fabrikant van kunststof leidingsystemen en filters kan vaak ook kunststof opslagtanks leveren. Deze opslagtanks kunnen weer worden gebruikt voor de opslag van bijvoorbeeld oliën of chemicaliën.

Engineeren, vervaardigen leveren en monteren van kunststof leidingsystemen en opslagtanks

U kunt diverse soorten kunststof leidingsystemen en opslagtanks kopen bij een deskundige fabrikant. Het is belangrijk dat deze veel kennis heeft van bijvoorbeeld engineering, vervaardiging en montage van kunststof apparaten. Deze kan voor u geschikte kunststof opslagtanks en leidingsystemen ontwerpen en ze vervolgens ook vervaardigen. Daarnaast kan een dergelijke fabrikant u adviseren over de juiste materiaalkeuze en vormgeving. Wanneer de kunststof leidingsystemen en opslagtanks vervaardigd zijn, kunnen deze ook gemonteerd worden. U bent gedurende het hele proces, van engineering tot montage, verzekerd van uitstekende kwaliteit.

Ontwerp van kunststof leidingsystemen en opslagtanks

Kunststof leidingsystemen en dubbelwandige kunststof opslagtanks moeten volgens bepaalde richtlijnen ontworpen. Dat is van belang om kwaliteit te garanderen. Kunststof leidingsystemen worden gemaakt van buizen, fittingen en armaturen van gerenommeerde fabricaten, zoals GF, FIP, Simona en Agru. De leidingsystemen worden ondersteund met kunststof, gegalvaniseerde of rvs beugels. De uitzetting wordt, als dat nodig is, opgevangen met expansiestukken. Bij het ontwerp wordt te allen tijde rekening gehouden dat het leidingwerk in kwalitatief PE100 wordt uitgevoerd. Daardoor kunnen dunnere wanddiktes worden gebruikt bij dezelfde drukklasse. Ook kunststof opslagtanks worden met zorg ontworpen, volgens de DVS-richtlijn. Zo wordt bepaald hoe dik de wanden worden. Soms is een stalen versterking noodzakelijk. Deze wordt bekleed met kunststof profielen die corrosie voorkomen.

Voor meer info :