Index Gids
Image default
Bedrijven

De voordelen van een waterontharder Enschede

Als je in een gebied woont met hard water, weet je vast wel wat de nadelen zijn: regelmatig je koffieapparaat moeten ontkalken, die eeuwige strijd tegen kalkaanslag in de badkamer en ook meer stookkosten omdat het verwarmingssysteem minder effectief werkt. Een goede waterontharder Enschede is dan de perfecte oplossing! Hier overlopen we de voordelen van dit apparaat.

Minder stookkosten met een waterontharder Enschede

Het hoge gehalte aan kalk in het leidingwater slaat in de loop der jaren ook neer in de leidingen van het verwarmingssysteem van je woning. De boel slibt steeds meer dicht, waardoor er naar verhouding minder warm water in het systeem zit. Minder warm water betekent ook minder warmteafgifte. Het rendement van je verwarmingssysteem wordt steeds lager. In een periode van 5 à 10 jaar kan de effectiviteit van de warmtespreiding zelfs met zo’n 20 % verminderen. Met een waterontharder Enschede voorkom je dat probleem en heb je dus minder stookkosten. Ook bespaar je op zeep en andere schoonmaakspullen. Zeep, waspoeder en glansmiddelen werken veel beter in zacht water. Dankzij de waterontharder Enschede kan je het verbruik met zo’n 25% tot 30% verlagen.

Beter voor het milieu

Kocht je voorheen altijd flessenwater? Met een waterontharder Enschede hoeft dat niet meer. De hiervoor genoemde punten zijn uiteindelijk allemaal financiële voordelen. Maar een waterontharder  Enschede scheelt je ook een hoop werk; geen tegels meer schrobben en apparaten ontkalken. Daarbij komt dat dit alles veel beter is voor het milieu. Denk je maar eens in; je vermindert het verbruik van detergenten, apparaten en eventueel flessen en verlaagt je energieverbruik door minder te stoken. Dit resulteert in minder vervuiling van het grondwater, een minder grote afvalberg en minder CO2-uitstoot!