Index Gids
Image default
Bedrijven

5 tips tegen donkere vlekken op de huid

Donkere vlekken op de huid kunnen erg vervelend zijn, het ziet er niet mooi uit en je kunt er onzeker van worden. Nu hoef je gelukkig niet bij de pak en neer te gaan zitten, want er zijn wel degelijk dingen die je eraan kunt doen. En om je een beetje op weg te helpen hebben wij 5 tips verzameld die kunnen helpen bij donkere vlekken op de huid, oftewel pigmentvlekken.

Voorkomen met zonnebrand

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, en zoals je misschien wel weet worden pigmentvlekken veroorzaakt door uv-straling. Wanneer jij een groot deel van je leven veel in de zon hebt gezeten zal de uv-straling je huidcellen zo gaan aantasten dat er een overreactie plaatsvindt en ze ophopingen met pigment gaan vormen. Dit kun je dus voorkomen door zonnebrandcrème te gebruiken, dit beschermt je huid namelijk tegen uv-straling. Het is dus slim om elke dag, ook als het bewolkt is, zonnebrand op te smeren. En zelfs als je al pigmentvlekken hebt kun je nieuwe voorkomen en ervoor zorgen dat ze niet erger worden.

Pigmentvlekken gezicht verwijderen crème

Ook zijn er goed crèmes verkrijgbaar tegen pigmentvlekken. Zo heb je Skinlight, een hele effectieve crème die verkrijgbaar is via Bol.com maar ook bij veel schoonheidssalons. Deze pigmentvlekken gezicht verwijderen crèmes zijn gemaakt om de vlekken te bleken en extra aanmaak van pigment te voorkomen. Let op: Skinlight maakt gebruik van een hele andere formule en ingrediënten dan pigmentvlekkencremes die verkrijgbaar zijn bij parfumeries.

Het gebruiken van komkommer

Komkommer heeft van nature blekende eigenschappen. Je kan dus dagelijks een komkommerschijfje op de vlekken leggen, of er wat citroensap op aanbrengen. Nu doet dit er niks aan om nieuwe vlekken te voorkomen, dus je zult je huid nog steeds moeten beschermen. Maar hij kan de huidige vlekken wel oplichten

Exfoliëren

Om de pigmentkorrels eraf te schrapen kun je jouw huid exfoliëren. Dit kun je doen met exfoliators die je in de winkel kunt kopen, er zijn zelfs speciale voor pigmentvlekken. Maar je kunt ook gemakkelijk zelf een exfoliator fabriceren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met ruw rietsuiker, wat je dan vervolgens mengt met water of honing en wekelijks op de donkere vlekken op de huid aanbrengt. Nu exfoliërt ruw rietsuiker niet alleen de huid maar stimuleert het ook de aanmaak van nieuw collageen, wat voor een nieuw gezond huidje zorgt.

Het opsmeren van knoflook

Knoflook heeft ook oplichtende effecten op de huid. Wanneer je regelmatig een knoflookteen doormidden snijdt en op de vlekken smeert zullen ze vanzelf lichter worden. Nu moet je wel leren omgaan met de niet al te geweldige geur.

Met het gebruik van deze tips kan iedereen van zijn donkere vlekken op de huid afkomen, zelfs jij! Wacht dus niet langer en kies een tip uit die je wilt gaan proberen, het opsmeren van knoflook kost niet zo heel veel moeite. En als een tip niet voor je werkt dan probeer je toch gewoon een andere. Er is altijd wel een manier om van jouw pigmentvlekken af te komen.

 

Voor meer info : http://www.pigmentvlekkenbleken.nl/pigmentvlekken-in-gezicht/