Index Gids
Image default
Beauty en verzorging

Hoeveel vitamine is teveel?

De inname van vitaminen zie je steeds vaker op tv verschijnen. Een hoop mensen weten niet welke vitaminen worden aangemaakt door het lichaam zelf en zouden zelf niet weten of ze zelf wel genoeg vitamine inname hebben. Er wordt van alles gezegd op tv van wat je nodig hebt, maar de helft maak je zelf al aan of krijg je al genoeg binnen door voedsel. Het is dus slim om te kijken wat je genoeg binnenkrijgt en waar je wat extra’s voor kan gebruiken. Aan de hand daarvan kun je een keuze maken uit de verschillende mogelijkheden op het gebied van vitamine om je inname te verbeteren. Alle vitamine die je overbodig inneemt plas je, in de meeste gevallen ,gewoon weer uit en er worden geen reserves aangemaakt op enkele vitaminen na.

Enkele grote namen in de vitamine branche zijn Jarrow Formulas, Now Foods en Dr. Mercola. Dit zijn gelijk ook de grootste bedrijven in Amerika als het neerkomt op vitaminen. In Nederland staan deze namen ook in de top 5 van beste bedrijven met betrekking tot vitaminen.

NowFood staat voornamelijk bekend om zijn relatief goedkope voordeelpotten van vitaminen en voedingssupplementen. Jarrow Formulas is bekend om het feit dat al hun productie binnen het eigen bedrijf gedaan wordt. Dit is een hele klus en het is dan ook wonderbaarlijk dat ze het allemaal nog zelf in de hand kunnen houden. Dr. Mercola staat bekend om zijn visie op de toekomst van vitamine en voedingssupplementen. Hij wordt niet gefinancierd door externe bedrijven en heeft het bedrijf helemaal zelf opgezet en is niet gericht op winst.

Als je je vitamine tekort wilt aanvullen kun je het beste gaan voor 1 van deze bedrijven. Mocht je echt een groot te kort hebben dan zijn de voordeelpotten van Now Foods zeker een aanrader.

 

Voor meer info : http://www.topvitamins.nl