Spring naar inhoud

Tweedehands Audi A3

Staat er ergens een tweedehands Audi A3 te koop en je hebt belangstelling dan moet je er doorgaans als de kippen bij zijn. Audi’s in het algemeen en de A3 in het bijzonder zijn ook als occasion zeer gewild. Het comfort en de prestaties dragen daar nadrukkelijk aan bij. De Audi A3 was aanvankelijk het instapmodel van Audi en de A3 wordt tot op de dag van vandaag geproduceerd.

Vanaf 2012 met adaptive cruise control en panoramadak

De Audi A3 is gebaseerd op de VW Golf en maakt ook gebruik van het Golf-platform. Nadat in 1994 de eerste Audi A3 geproduceerd werd, werd in 2012 al de derde generatie auto’s van dit merk en type gelanceerd. Dit model, deze uitvoering wordt overigens nog steeds geproduceerd en vindt nog steeds gretig aftrek. De derde generatie van de Audi A3 – van 2012-  werd onder meer uitgerust met een Panoramadak, adaptive cruise control en een elektrische parkeerrem. Of je nou een nieuwe of een tweedehands Audi A3 aanschaft, je hebt de keuze uit een 3- en 5-deurs hatchback, een 4-deurs sedan en een 2-deurs cabriolet.

Autoblog met autonieuws zette je op het juiste spoor en bood inspiratie

Uit een artikel op een interessant autoblog maakte je al op dat de Audi A3 een van de meest populaire uitvoeringen is van Audi. Met name het rijcomfort en de prestaties zijn daar verantwoordelijk voor. Op het autoblog las je veel meer leuk en interessant autonieuws, en kreeg je ook de inspiratie om eindelijk eens te bepalen wat jij wat betreft het aanschaffen van een tweedehands auto nou precies wilde. Zeer de moeite waard dus. En nu maar zoeken naar een tweedehands Audi A3, zeer gewilde gebruikte auto’s. Snel handelen is dus wel een vereiste als jij de komende jaren in een gebruikte Audi A wilt rijden.