Spring naar inhoud

Achteruitrijden en parkeren is en blijft een gevreesd onderdeel van het rijden. In wat voor voertuig je ook rijdt, parkeren en achteruitrijden blijven lastig. Vooral als je voor de eerste keer ergens in rijdt, het is altijd even wennen want elk voertuig is anders. Het allerbelangrijkste bij het uitvoeren van speciale maneuvers, is de je eigen veiligheid en de veiligheid van iedereen om je heen. Door de jaren heen zijn er steeds weer nieuwe veiligheidstechnieken uitgevonden die het leven van de bestuurder en de inzittenden veiliger maakten. Spiegels zorgen voor het beste zicht en verkleinen de dode hoek, zodat je zo veel mogelijk kan zien. Dat is het veiligst. Dan heb je nog autogordels, die verplicht zijn op alle zitplaatsen in de auto sinds 1 april 1992. Autogordels voorkomen ongelukken met een dodelijke afloop omdat ze de passagiers op hun plek houden bij een aanrijding. Het zelfde geldt voor de airbag, die al in 1952 werd uitgevonden maar pas 15 jaar later werden ze voor het eerst ‘echt’ gebruikt, in een Mercedes. Een meer recent middel dat voertuigen veiliger maakt, is het ABS (Anti Break System) genoemd, dit systeem voorkomt dat je slipt bij het hard remmen en voorkomt zo ongelukken. Dit gebeurt doordat de ABS elektrisch ‘pompend remt’.

Een laatste, maar niet onbelangrijke, techniek die de veiligheid in voertuigen bevorderd, is de achteruitrijcamera. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat je bij het achteruitrijden en parkeren meer zicht hebt, waardoor botsingen, ongelukken en irritaties voorkomen kunnen worden. Door de achteruitrijcamera kan je méér zien dan leehnavasor wat je ziet door de spiegel. Achteruitrijcameras hebben een brede kijkhoek, soms wel van 270 graden, zodat je zoveel mogelijk kan zien. Bij voorkeur worden ze hoog op het voertuig geplaatst, ook zo zorg je voor het beste zicht. Achteruitrijcamera kopen kan bij VanZwitserland, een bedrijf dat sinds 2005 gespecialiseerd is in achteruitrijcamera’s.

Voor meer info : https://www.vanzwitserland.nl/

Iedereen wil eerst serres voorbeelden bekijken voordat ze ervoor kiezen om een serre te laten bouwen. Het is natuurlijk logisch dat je eerst wil weten wat je voor je geld krijgt. Je kunt gelukkig de serres voorbeelden in showrooms over het hele land bekijken.

Als je naar een showroom gaat om serres voorbeelden te bekijken kun je ook gelijk zien wat de prijs is voor het laten bouwen ervan. Bij serres kan het ook zo zijn dat het niet binnen is in een afgesloten ruimte maar dat het gewoon buiten is. Een serre neerzetten buiten op het gras zit er natuurlijk veel mooier uit dan binnen op kunstgras. Voor de klanten is het ook veel fijner om buiten rond te lopen en serres te bekijken vooral op een zonnige dag.

Je hoeft ook niet perse de serres te kopen die je ziet want ze dienen vooral als inspiratie. Door het bekijken van de serres voorbeelden krijg je een idee van wat je wilt en je kunt gratis een ontwerp voor laten maken. De prijs wordt ook gelijk berekend en bij het ontwerp vermeld. Op deze manier weet je wat het unieke ontwerp gaat kosten die je hebt laten maken.

Slimster.nl

Serbo.nl

Serresinstaal.nl

Voor meer info :

Hoewel een zekere mate van toezicht verplicht is, moet je ervoor zorgen dat als jouw praktijk groeit, jouw toezichturen ook je verhoogde werklast weerspiegelen. Van BACP erkende psychologen wordt verwacht dat ze minstens anderhalf uur per maand persoonlijke begeleiding hebben tijdens de maanden dat ze cliëntenconsult geven. Voor niet aangesloten therapeuten zou dit de maatstaf kunnen zijn voor hun eigen toezicht. Weerspiegel jezelf in je persoonlijke behoeften en verhoog waar nodig jouw toezicht.

Er zijn wel speciale pro-argumenten voor het toezicht op therapeuten in de privaat praktijk. Werken in een private praktijk is, in zekere zin, een geïsoleerde bezigheid. En dat in tegenstelling tot werken in een counseling agentschap of een organisatie, waar je meestal constant de mogelijkheid hebt om in dialoog te treden, om in collegiaal overleg te gaan, om theoretische discussies en kennis van de praktijkmethodieken van de anderen op te doen. Misschien geniet je van een persoonlijk toezicht van mens tot mens, of van een groepstoezicht die door de dienst verstrekt wordt, terwijl als je alleen werkt en jezelf werkelijk van die mogelijk -heden wil voorzien, dat ook betekent dat je pro-actief zowel formele als informele regelingen van toezicht moet organiseren. Verwaarloos zeker niet dit belangrijk aspect in jouw praktijk.

Persoonlijke therapie is eigenlijk alleen maar dat. Als een ervaren beoefenaar, zal je je wel bewust zijn van de hulp die het je kan geven, en hoe vaak je deze bijstand nodig hebt. Het is niet verplicht en dus is het een zuiver persoonlijke beslissing. Veel therapeuten die die persoonlijke therapie nuttig vonden in hun eigen opleiding , blijven echter verder met dezelfde therapeut werken , eenmaal ze gediplomeerd zijn. Op voorwaarde dat dit jou ligt, blijf dan eenvoudig op die manier verder werken. Er is echter ook een argument om te zeggen dat waar die persoonlijke therapie tevens een instrument voor de ontwikkeling van jouw beroepsbekwaamheid is, het van tijd tot tijd veranderen van therapeut je een bredere kijk zal geven op de verschillende benaderingen, zowel vanuit theoretisch als vanuit praktisch oogpunt. Misschien wil je de voordelen hiervan wel overwegen.

 Meer weten over dit vak? Bezoek eens de psycholoog.nl en u vindt talloze artikelen over dit onderwerp om u geestelijk te verrijken. Voor psychologisch advies in Utrecht kunt u terecht bij een gerenommeerd psychologen praktijk.

 

 

Voor meer info :

We hebben allemaal al gehoord over de Post-Traumatische Stress-stoornis en om enkele redenen willen de academische elite en de psychologen dat wij geloven dat dit een ziekte is. Toch handig zou ik zeggen. Sterker nog, natuurlijk willen ze dat we geloven dat dit een ziekte is want dat betekent dat meer onder hen daardoor een baan kunnen krijgen. Interessant genoeg is wat ik gevonden heb, namelijk dat veel psychologen juist diegenen zijn die een beetje problemen hebben met hun geestesgevoel.

Welnu dan, herinner je je die moslim legerpsycholoog die onlangs zoveel mensen vermoorde in Fort Hood Texas? De autoriteiten vertellen ons dat hij tewerkgesteld was in het Walter Reed Militair hospitaal om er PSD soldaten te helpen en te behandelen, en als wij dan zouden geloven dat PTSS een ziekte is, dan zouden we kunnen zeggen :” Zie je, hij werd besmet met de ziekte en pleegde daarom die verschrikkelijke daden.” Maar in zijn geval zou dat een pre-traumatisch stress-syndroom stoornis geweest zijn, want hij was nooit echt op het strijdtoneel geweest en had nooit gevochten.

De liberaal socialisten die aanleunen bij extreem-links willen ons doen geloven dat we eigenlijk geen mensen in militaire dienst moeten hebben, omwille van de psychologische tol die het van hun geest eist, en eveneens van hun families als ze terug thuis zijn. Maar zijn we niet al deze problemen al aan het voorbereiden met deze psychologische betutteling, en vergroten we niet de zwakheid van de man in onze samenleving als gevolg van het “mama’s lieve jongen”-syndroom ? We maken van onze jonge mannen kleine meisjes en als ze dan echt een taak moeten vervullen, kunnen ze er niet mee omgaan.

Misschien is het echte probleem wel dat we de psychologen moeten kunnen verwijderen uit onze scholen, uit ons leven, uit het leger en dat we ze enkel gebruiken voor psychologische evaluatie. Misschien is het wel tijd om de psychologen echt te profileren, want hadden we dat eerder gedaan, dan zouden de gebeurtenissen in Nederland nooit hebben plaatsgegrepen. Inderdaad, ik hoop dat je daar allemaal eens over zal nadenken.

Dit artikel is geschreven door het team van depsycholoog.nl. Praktijk voor psychologen advies in Utrecht,Amsterdam en Eindhoven.

 

Voor meer info :

Stel dat je een ondernemer bent en op zoek bent naar de goedkoopste manier om naar je internationale bestemming te vliegen. Meestal vraag je dan offertes aan bij verschillende luchtvaartmaatschappijen, maar wat zijn je opties als het gaat om een luchthaven transfer?

 Nou ja, je zult waarschijnlijk voor een raadsel komen te staan omdat er eigenlijk nogal wat opties zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een airside transfer wat meestal een grotere bus is, als luchthavens geen gebruikmaken van een jet brug of van transfers voor een langere afstand, waarbij een grote bus veiliger is. Soms wordt er ook gebruikgemaakt van touringbussen. Transfer bussen zijn meestal uitgerust met minimale of geen zitplaatsen, waardoor passagiers dus de hele reis moeten staan.

Je kunt ook, als de luchthaven over meerdere terminals beschikt die ver uit elkaar liggen of die niet fysiek zijn aangesloten, gebruikmaken van een terminal transfer. Deze terminal transfer bussen zijn meestal gratis en brengen je eenvoudig van terminal naar terminal.

Sommigen transfers zullen je, voor het geval er een auto voor je klaarstaat om je naar je bestemming of naar een andere luchthaven te brengen, ook naar de parkeerplaats brengen. Deze dienst vind je meestal in grote steden die meer dan één grote luchthaven hebben 

Er zijn ook busmaatschappijen die normale transit bussen hebben en die je naast hun standaard routes ook tegen een voordelig tarief naar verschillende luchthavens kunnen brengen. Dit is een goed idee, omdat de bus snel en voordelig vervoer naar de luchthaven is.

Luchthaventransfers zijn meestal prijzig, mocht je in eigen land op vakantie gaan dan adviseren wij om gewoonweg de auto te nemen. Voordelig parkeren nabij Eindhoven airport kunt u doen bij eazypark, de goedkoopste aanbieder in Eindhoven voor parkeren bij het vliegveld.

Voor meer info :