Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over duurzame verpakkingen

Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan duurzaamheid. Omdat ze dit zelf fijn vinden, maar ook omsdat hun klantenkring het belangrijk vindt. Een mogelijkheid om dit te doen is door aandacht te besteden aan het verpakkings- en verzendingsproces van producten. Zo bieden veel bedrijven tegenwoordig een duurzame verzendoptie. Daarnaast zien we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verpakkingsmateriaal. Benieuwd hoe je producten het best duurzaam kunt verpakken? Lees dan gauw verder. 

Wat is duurzaamheid

Duurzaamheid omvat kortgezegd alle ontwikkelingen op technologisch, economisch en sociaal gebied die ervoor zorgen dat de aarde en haar biologische systemen goed blijven functioneren. Je kunt je voorstellen dat duurzaamheid op een hele hoop manieren nagestreefd kan worden. Veel bedrijven vinden het belangrijk om hun klantenkring te laten weten dat ze hier aandacht aan besteden. Dit kan bijvoorbeeld door duurzaam te verpakken. 

Plastic

Zo wordt er tegenwoordig geprobeerd af te stappen van plastic verpakkingen. Plastic is niet goed af te breken en helaas kost ook recyclen een hele hoop energie. Alle beetjes helpen, maar soms kan de keuze voor plasticvrije verpakkingen problemen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, waar in de pandemie steeds vaker voor thuisbezorging gekozen moest worden. Niet elk gerecht biedt de mogelijkheid om plasticvrij te laten verpakken. 

Tasjes

Een grote verandering vond de afgelopen tijd plaats op het gebied van plasticvrije tasjes. Hoewel veel winkeliers in het begin van de verplichte betaling voor een plastic tasje op tegengeluid konden rekenen, lijken mensen hier nu steeds meer aan gewend. De katoenen tasjes worden massaal uitgedeeld op evenementen en meegenomen voor kleine boodschappen. Veel producten kunnen gelukkig ook ingepakt worden met papieren folie. Steeds meer bedrijven proberen op die manier hun plasticgebruik te verminderen.

Biologisch afbreekbaar

Opvulmateriaal is een noodzakelijke, maar tot voor kort zeer vervuilende manier om pakketjes schadevrij over te laten komen. Ken je die witte chipjes die je wel eens in je pakketje vindt? Deze opvulchips hebben gelukkig ook een duurzame verandering doorgemaakt. Waar de opvulchips vroeger nog bestonden uit plastic en dus niet in de groene container mochten, zijn ze tegenwoordig vaak volledig biologisch afbreekbaar. Met opvulmateriaal van Rotimshop weet je zeker dat je een duurzame keuze maakt. 

Ben je benieuwd of jouw opvulchips ook biologisch afbreekbaar zijn? Dat is simpel te testen door de chips onder de kraan te houden. Het opvulmateriaal zal dan gewoon in de gootsteen wegspoelen en daar geen giftige stoffen achterlaten. Dat is nog eens makkelijk opruimen!

https://www.rotimshop.nl/