Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Vind je droombaan in drie makkelijke stappen!

Vind je droombaan in drie makkelijke stappen!

Iedereen heeft wel een droombaan in gedachte bij het lezen van dit artikel. Maar hoe bereik je nou dat jij aangenomen wordt bij dit bedrijf, en wat kan je doen om je kans te vergroten? Een ding is zeker bij het zoeken van je droombaan en dat is dat je zeker niet de enige bent. Het is belangrijk om je te onderscheiden van mogelijke medekandidaten op dezelfde vacature. In onderstaande tips leer jij hoe je dit kan doen en hoe jij aanspraak kan gaan maken op je droombaan!

Leer jezelf kennen

Bij het solliciteren naar een functie is het belangrijk om te weten wat jij dit bedrijf nou precies te bieden hebt. Daarvoor is het belangrijk om te weten waar je goed in bent en waar je misschien minder goed in bent. Door een goed en duidelijk beeld van jezelf te hebben kan je inspelen op bepaalde eisen die een werkgever stelt en hier extra op te focussen. Maar buiten het sollicitatieproces om is het ook belangrijk om te weten naar welke functie je precies op zoek bent. Wat zijn je eigen eisen bij een vacature, of heb je hier nog geen idee van? Door hier eerst achter te komen weet jij waar je aan toe bent. 

Zet je zwakke punten om naar iets goeds

Nadat je het eerste proces bent doorgelopen en je jezelf beter bent leren kennen is het goed om te kijken naar de punten waar jij verbeteringen in ziet. Door je te focussen op deze punten en hier ene verbeterplan voor op te stellen maak jij van je valkuilen iets positiefs. Bij het solliciteren naar een functie kan je dan goed aangeven dat jij je hand niet omdraait voor iets wat je misschien spannend vind. 

Probeer eens iets anders

Iedereen kent de standaard sollicitatie procedure van het sturen van een motivatiebrief en een standaard cv. Ook hier kan je ervoor zorgen dat een recruiter op een andere manier naar jouw sollicitatie kijkt. Maak bijvoorbeeld eens een filmpje van jezelf en vertel hierin wie je bent en waar je goed in bent. Zorg dat je je onderscheid ten opzichte van de andere sollicitanten en laat de recruiters jou herinneren. Wil je bijvoorbeeld graag werken bij melis? Zorg dan dat je iets over de transportwereld en je eigen ervaringen hierin verteld. 

 

https://www.werkenbijmelis.nl/