Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Met een bouwhek bescherm je de boel

Wie in de bouw werkt, of er wel eens mee te maken heeft, weet waarschijnlijk als geen ander dat veiligheid op de bouwplaats van ontzettend groot belang is. Hiermee wordt niet alleen gedoeld op de veiligheid van werknemers, maar uiteraard ook de veiligheid van gereedschappen die je liever niet gestolen wilt zien hebben. Hoe je deze veiligheid kan waarborgen en daarmee dus kan voorkomen dat jouw dure gereedschappen gestolen worden? Met het gebruik van bouwhekken! Naast de spullen, voorkomt een bouwhek ook nog eens dat er ongenodigde gasten op de bouwplaats komen die wellicht zullen zorgen voor vreemde of onvoorziene situaties.  

 

Wettelijk verplicht

Het hanteren van bouwhekken rondom de werkplaats is dus van groot belang voor de veiligheid van de bouwplaats, maar wist je dat het ook wettelijk verplicht is? Hierin staat vermeldt dat het verplicht is om een werkplaats of bouwplaats af te schermen door middel van bouwhekken. Voor mensen die onbevoegd zijn en van zo’n bouwplaats niet de hoed en de rand kennen, kan het bezoeken ervan uitlopen op gevaarlijke situaties. Naast het afschermen met bouwhekken, is het op een bouwplaats ook bij wet verplicht om gebruik te maken van veiligheidsschoenen, een helm en een bril; zo zie je maar, veiligheid boven alles op een werkplaats! 

 

Een bouwhek aanschaffen

Wil jij bouwhekken aanschaffen om een bouwplaats van te voorzien? Hierin heb je de keuze om bouwhekken te huren of te kopen; hoewel de meeste projectleiders voor de laatste optie zullen kiezen, bouwhekken zijn namelijk jaren te gebruiken; het is daarmee dus een investering voor in de toekomst. Echter, wanneer je eenmalig een project te leiden hebt, of een eenmalige klus (zoals het opzetten van jullie eigen nieuwe woning) aangaat, dan kan het meer voordehand liggen om te kiezen voor het huren van bouwhekken, zodat je meer geld overhoudt voor de klus zelf!