Index Gids
Image default
Aanbiedingen

De voor- en nadelen van het kopen van een gloednieuwe auto

De voor- en nadelen van het kopen van een gloednieuwe auto

Het kopen van een auto is een belangrijke beslissing en vereist veel overwegingen. Veel mensen worstelen met de keuze tussen een nieuwe auto en een tweedehands auto. Om dit wat makkelijker te maken vertellen wij kort iets over de voor- en nadelen van het kopen van een nieuwe auto. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder. 

 

Voordelen

  1. Betrouwbaarheid

Wanneer je kiest voor een nieuwe auto weet je zeker dat je veilig de weg op kunt. Alles is nieuw, er is nog geen sprake van slijtage en de kans op mechanische problemen is erg klein. Een nieuwe auto heeft daarom over het algemeen ook minder onderhoud nodig dan een tweedehands auto.

 

  1. Persoonlijke aanpassing

Bij de aanschaf van een nieuwe auto hebt je de mogelijkheid om deze aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Zo heb je bijvoorbeeld een ruime keuze uit de kleur, het interieur en de accessoires. Daarnaast beschikken de nieuwste auto’s ook nog eens over de nieuwste technologie.

 

  1. Garantie 

Koop je een nieuwe auto? Dan weet je zeker dat je garantie krijgt. Je bent verzekerd van reparaties of vervanging van bepaalde onderdelen wanneer er problemen ontstaan. Houd er wel rekening mee dat de garantie per auto(merk) kan verschillen. 

 

Nadelen

  1. Hoge kosten

Nieuwe auto’s zijn een stuk duurder dan tweedehands auto’s. Dit heeft zowel te maken met de aanschafprijs als de kosten voor de verzekering. Daarnaast verliest een nieuwe auto ook sneller de waarde. 

 

  1. Lange wachttijd 

Over het algemeen is de wachttijd voor een nieuwe auto langer dan voor een tweedehands auto. Moeten er aanpassingen worden doorgevoerd, zodat de auto helemaal voldoet aan jouw wensen? Dan zul je hier vaak geduld voor moeten hebben. Hoe specialer je de auto wilt, hoe langer het over het algemeen duurt. 

 

Liever een tweedehands auto?

Kom je er nu achter dat je liever kiest voor een tweedehands auto? Neem dan eens een kijkje op de website van Bochane. Hier vind je een ruim aanbod aan occasions, waaronder Nissan, Dacia en Renault occasions. Door het ruime aanbod ben je ervan verzekerd dat je binnenkort eigenaar bent van een tweedehands auto die voldoet aan jouw wensen.  

 

https://www.bochane.nl/