Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Boost je veiligheid met een professionele veiligheidsvideo

Boost je veiligheid met een professionele veiligheidsvideo

Veiligheid staat voorop in sectoren zoals bouw, logistiek en industrie. Het is van cruciaal belang om veiligheidsregels en protocollen helder en duidelijk uit te leggen, zodat iedereen, ongeacht leeftijd, niveau of taal, ze begrijpt. Maar het is een uitdaging om telkens hetzelfde verhaal op exact dezelfde manier over te brengen aan verschillende mensen. Dit leidt vaak tot miscommunicatie, en dat is iets wat je wilt voorkomen. Hoe kun je dit probleem oplossen? Door een professionele veiligheidsvideo te laten maken.

Voordelen van een veiligheidsvideo

Een goede veiligheidsvideo zorgt ervoor dat je veiligheidsregels altijd op consistente wijze worden gecommuniceerd. Uniforme informatie, altijd en overal beschikbaar. Je kunt dit doen met beelden en gesproken woord, maar ook alleen met beeld om het toegankelijk te maken voor iedereen. Dit is vooral handig als een groot deel van je personeel de Nederlandse taal niet goed beheerst. Bovendien is het een kosteneffectieve oplossing, omdat je geen mensen meer hoeft in te huren om veiligheidsinstructies uit te leggen of trainingen te geven. In sectoren zoals bouw, logistiek en industrie worden de wetgeving en de vraag naar generieke poortinstructies (GPI) steeds strenger. Een veiligheidsvideo laten maken is daarom een verstandige keuze.

Veiligheidsvideo of veiligheidsanimatie?

Hoewel we het steeds hebben over video’s, kun je ook kiezen voor een veiligheidsanimatie. Bij een veiligheidsvideo worden echte situaties gefilmd en vastgelegd om ze zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid van je werknemers en bezoekers te brengen. Als je het liever simpeler wilt houden, kun je kiezen voor een veiligheidsanimatie. Het grote voordeel van animatie is dat het gemakkelijk aanpasbaar is. Als er iets verandert binnen je bedrijf, kan dit eenvoudig worden aangepast in de animatie met slechts een paar muisklikken. In tegenstelling tot een video, waarbij het opnieuw filmen vereist. Animaties kunnen ook gemakkelijk worden aangepast naar verschillende talen, wat uiteindelijk kostenbesparend is.

Hoe werkt het laten maken van een veiligheidsvideo?

Een goed gemaakte veiligheidsvideo kan aanzienlijke voordelen opleveren voor de veiligheid binnen je organisatie. Het is echter van essentieel belang om een professionele partij in te schakelen met ruime ervaring in het maken van veiligheidsvideo’s en -animaties. Een voorbeeld van zo’n partij is videoproductiebedrijf ZoomWorks in Deventer. Ze hebben al vele succesvolle veiligheidsvideo’s en -animaties voor verschillende klanten geproduceerd. Ze weten wat werkt en wat niet werkt, waardoor de kans op miscommunicatie wordt geminimaliseerd.

https://zoomworks.nl/veiligheidsvideo-laten-maken/