Index Gids
Image default
Aanbiedingen

Begin jouw eigen webshop in zes stappen

Het starten van een eigen webshop is voor vele jongeren een idee. Ze hebben een ondernemende flow en willen hier graag wat mee doen. Het starten van een eigen webshop brengt een aantal risico’s met zich mee. Daardoor worden vele jongeren tegen gehouden. Ze willen natuurlijk niet hun hard verdiende geld op het spel zetten voor een webshop die misschien helemaal niet goed gaat lopen. Ben jij toch van plan om een eigen webshop te starten? Dan helpen wij jou graag door middel van zes stappen. 

1. Kamer van Koophandel 

Dit is het punt waarop vele mensen schrikken. Als je een eigen webshop start, dan start je met een eigen onderneming. Iedere ondernemer is ingeschreven bij de KvK, dus ook jij moet je inschrijven als je een eigen webshop wilt starten. Heb jij enkel een webshop? Dan hoef je nog niet ingeschreven te staan. Zodra je gaat verkopen, dien je je in te schrijven bij de KvK en de belastingdienst. Vanaf het moment van inschrijving moet je ook aan alle bijbehorende wetten en regelgeving voldoen. 

2. Het product 

Voordat je een webshop gaat maken en je gaat inschrijven, is het belangrijk om te weten wat je gaat verkopen. Je kunt kiezen uit enorm veel producten. Je kunt ook kiezen uit meerdere producten. Op deze manier verdeel je het risico over meerdere producten. Er zijn veel opties voor het verkopen van een product. Je kunt ervoor kiezen om een product zelf te maken, in te kopen en door te verkopen of het tussendoor nog te bewerken. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Kies een product wat jij denkt dat goed gaat lopen. 

3. Bepaal je domeinnaam 

De domeinnaam is het adres dat linkt naar jouw webshop. De domeinnaam wordt vaak in één van de eerste stappen gekozen. Bedenk een naam die makkelijk te spellen is en waar geen verwarring over kan ontstaan. Zorg voor een naam die duidelijkheid geeft over jouw product. Een duidelijke omschrijving trekt wellicht meer mensen naar jouw webshop. Kies daarnaast ook voor de juiste extensie. Verkoop jij enkel in Nederland? Dan kies je voor een .nl domein. We snappen dat de domeinen niet voor iedereen bekend terrein is. Oxilion helpt jou al te graag bij het aanmaken van een geschikt domein. 

4. Inrichten maar 

Bij het inrichten van jouw webshop is het belangrijk om rekening te houden met de klant. Wat is jouw doelgroep en hoe willen zij ontvangen worden op jouw webshop? Zorg voor een professionele website. De professionaliteit straalt betrouwbaarheid uit. Door middel van een huisstijl zorg je voor herkenbaarheid. Zorg dat jij een bepaalde herkenning in jouw webshop hebt. Klaar met de lay-out? Dan kan de webshop worden gevuld met producten. Plaats bij ieder product een korte omschrijving, zodat ze weten wat er te koop is. 

5. Keurmerk van je webshop 

Tegenwoordig kunnen reviews niet ontbreken bij een webshop. Een webshop zonder reviews is vaak minder betrouwbaar. Het is belangrijk om jouw klanten de mogelijkheid te geven om een review achter te laten. Jij kunt zelf vertellen dat je betrouwbaar bent, maar een bevestiging van de klant is veel krachtiger. 

6. Laagdrempelig en kosten 

Een groot voordeel van het starten met een webshop is de laagdrempeligheid en de kosten. De kosten liggen niet al te hoog, waardoor het risico minder hoog is. Je hebt nu een klein beetje voorkennis over het starten met een eigen webshop. Verdiep je nog verder door meer artikelen te lezen over het starten van je eigen webshop. Doe alle kennis op die beschikbaar is. Wij wensen jou veel succes! 

https://www.oxilion.nl/